Domů » Zprávy » Digitální vysílání je již i v našem regionu

Digitální vysílání je již i v našem regionu

Určitě každý z nás zaznamenal na televizních obrazovkách probíhající digitalizaci vysílání televizních programů. Nyní se dá říci, že digitalizace již dorazila i k nám.

Od 1. září 2010 je z vysílače Tlustá hora (Zlín) vysílán MULTIPLEX 1 ve formátu DVB-T. Jsou zde vysílány programy Česká televize, ČT1, ČT2, ČT4 SPORT, ČT24, a rádia ČRo1-Radiožurnál, ČRo2-Praha, ČRo3-Vltava, ČRo Leonardo, ČRo D-dur, ČRo Rádio Česko, ČRo Radio Wave. Přibližně za rok, v listopadu 2011 bude následovat MULTIPLEX 2, který má obsahovat dva programy TV Nova, dva programy TV Prima a TV Barrandov.
Tyto programy naladíte na svých televizních přijímačích, pokud máte integrovaný digitální tuner (DVB-T) nebo pokud si pořídíte ke svému televizoru digitální přijímač-SetTopBox. Cena SetTopBoxu se pohybuje od 1000,-Kč do 2000,-Kč či více, podle toho co od takového digitálního přijímače očekáváte a je běžně v prodeji.
Podle informaci Českých radiokomunikací dojde k vypnutí analogového signálu v našem regionu v červnu 2012. I když se vám to může zdát ještě hodně daleko, příjem v digitálním formátu (DVB-T) Vám umožní především zlepšení kvality již dnes a pro někoho i nové programy. Více k této tématice najdete na internetových stránkách www.radiokomunikace.cz , kde jsou rovněž aktuální informace.