Domů » Zprávy » Hry seniorů Mikroregionu Jižní Haná aneb není důležité vyhrát, ale zúčastnit se

Hry seniorů Mikroregionu Jižní Haná aneb není důležité vyhrát, ale zúčastnit se

Mikroregion Jižní Haná uspořádal v pátek 4. září 2020 v pořadí 21. ročník her seniorů. V kvasické sokolovně se utkali senioři z Hulína, Chropyně, Tlumačova a Kvasic.

Podle slov hlavní organizátorky paní Libuše Staňkové měly hry opět velký ohlas nejen u dříve narozených občanů. Za každé město nebo obec nastoupila 2 družstva po 5 soutěžících, a to jak ženy, tak muži. Naši obec reprezentovali za Tlumačov 1: Miroslav Šoltys, Ladislava Šoltysová, Helena Němcová, Dana Kotlabová a Dagmar Maisenbichlerová. Družstvo Tlumačov 2 tvořili: Božena Juřicová, Helena Zifčáková, Anna Kouřilová, Anežka Hrubá a Anna Švendová.
Týmy soutěžily v disciplínách, které zvládnou všichni přihlášení senioři. Pořadatelé připravili osm soutěží: skládání piktogramů, věšení prádla, shazování kuželek, skládání číselné osy, přebírání luštěnin, slalom s ping-pongovým míčkem, pexeso a na vylosované písmeno napsat nejvíce názvů měst, jmen, zvířat, věcí a rostlin. Výkony byly převáděny v body. Ty rozhodčí sečetli. Vyhráli členové týmu s největším počtem bodů. Ceny předávali přední představitelé měst a obcí v čele s předsedou mikroregionu Ing. Jiřím Schafferem.
Senioři nejenom soutěžili, ale tak jako každý rok si připravili pro ostatní účastníky zábavné vystoupení. Naše „babky“ opět nezklamaly a ukázaly, že přes kulturu jsou nejlepší. Jejich taneček Nastěnek a Ivánka v podání pana Šoltyse, nemělo chybu.

Výsledková listina: 1. Chropyně1 52 bodů, 2. Kvasice1 42 bodů, 3. Hulín1 41 bodů, 4. Chropyně2 36 bodů, 5. Hulín2 32 bodů, 6. Kvasice2 30 bodů, 7. Tlumačov2 26 bodů a 8. Tlumačov1 22 bodů

Všechny fotografie si můžete prohlédnout zde:
https://kistlumacov.rajce.idnes.cz/Hry_senioru_2020/ .

Fotografie v galerii – Hry seniorů