Domů » Zprávy » Zlínský kraj poskytl dotaci JSDH obce Tlumačov

Zlínský kraj poskytl dotaci JSDH obce Tlumačov

Dotaci ze Zlínského kraje v celkové výši 60 037 Kč obdržela v letošním roce JSDH obce Tlumačov. Dotace byla poskytnuta Zlínským krajem na základě výzvy RP12-20 Dotace obcím pro jednotky sborů dobrovolných hasičů obcí Zlínského kraje.

Prostředky dotace byly použity na vybavení členů jednotky novými zásahovými obleky. Jednotka byla také dovybavena novými lahvemi k dýchacím přístrojům. Další část dotace byla použita na modernizaci a zlepšení komunikační techniky – byla pořízena nová rádio stanice do zásahového vozu.
Dále byla jednotka vybavena tabletem s navigačním softwarem RescueNavigator, který umožňuje přesnou lokalizaci místa zásahu v okamžiku výjezdu jednotky. Díky dotaci na toto navigační zařízení je naše jednotka nyní vybavena technikou, která zvýší její akceschopnost a efektivnost při výjezdech k požárům, technickým pomocem, či jiným krizovým situacím.
Jedná se o další posun v možnostech naší jednotky, kdy můžeme na základě přesně určeného bodu v mapě zadaného dispečerem IZS, vyrazit dle navigace nejkratší cestou přímo k místu zásahu. Doposud jsme vyjížděli na místo zásahu podle zaslané textové zprávy SMS, což nebylo vždy přesné a následné dohledání místa mohlo způsobit zdržení…“ upřesnil význam RescueNavigatoru velitel JSDHO Tlumačov Otto Šnajdr st.