Domů » Zprávy » Prázdniny se Sluníčkem

Prázdniny se Sluníčkem

Celodenní výlety do Starého Města, Zlína či Kroměříže a mnoho dalších zážitků prožili účastníci během příměstského tábora ,,Prázdniny se Sluníčkem“, který pořádal Dům dětí a mládeže Sluníčko, středisko Tlumačov v předposledním týdnu prázdnin. Sešlo se celkem 28 dětí ve věku 7 až 13 let z Tlumačova a okolí.

První společný den byl seznamovací se spoustou her a soutěží v tělocvičně nebo venku. Dopoledne jsme si zpříjemnili tvořením, v podobě oplétání drátěného srdce ruličkami z papíru. Vyrábění nebylo složité, i když potřebovalo trpělivost a výsledkem byly krásné dekorace. V tento den účastníci začali sbírat body do celotáborové hry jednotlivců, které se v závěru tábora sečetly, a každý byl podle počtu svých bodů odměněn.
V úterý nás čekal první celodenní výlet do Starého Města do komplexu Kovosteel. Nachází se zde jediná KOVOZOO v Evropě, což je ZOO plná zvířat z kovového odpadu. Byla to nádherná podívaná, která nás všechny pohltila. Mimo ZOO jsme si také prohlédli letadlo L-610 nejen z venku, ale také jeho vnitřní prostory. Zajímavá byla komentovaná projížďka silničním vláčkem STEELINKA po areále firmy nebo výukový program o třídění odpadu v kongresovém sále. Díky vyhlídkovým lávkám vybudovaným na střechách objektů, jsme viděli celý areál z ptačí perspektivy. Závěr dne patřil rozhledně na majáku Šrotík a lodi zvané Naděje.
Ve středu jsme se vydali do Zlína do Filmových ateliérů. V dílně se nám věnovaly dvě šikovné animátorky, které dětem vysvětlily, jak se takový animovaný film vytváří. Děti rozdělené do skupinek si zvolily téma, začaly si vybírat z pestré nabídky výtvarného materiálu jako je plastelína, textil, vlna nebo přírodniny a vrhly se do tvoření postaviček, autíček nebo zvířátek, potřebných pro jejich příběh. Počáteční rozpaky brzo překonaly a začaly vznikat mistrná díla. Dětem se krátké filmy podařily a zaslouží všichni pochvalu.
Čtvrteční výlet směřoval do Kroměříže. Dopoledne jsme strávili na Florii v Dětském světě. Nepřeberné množství průlezek, skluzavek, skákacích polštářů, lanových překážek a jiných atrakcí bylo pro děti to pravé. Po výborném obědě jsme navštívili Muzeum Kroměřížska a výstavu s názvem Poznávej se! Byla to interaktivní výstava s mnoha exponáty, na kterých jsme si vyzkoušeli svou šikovnost, ale i smysly. Před odjezdem vlaku jsme si ještě stihli na náměstí v zóně odpočinku zahrát maxi Dámu nebo Člověče, nezlob se.
Páteční dopoledne jsme strávili na Ranči v Tlumačově, kde jsme si poslechli zajímavé povídání o koních a užili si jízdu na nich. Koníci za svou trpělivost dostali plno dobrůtek, které jim děti přinesly. Den pokračoval hrami a soutěžemi, při kterých se získávaly další bodíky. Nikdo neodešel s prázdnou, každý si odnášel krásný dáreček a také táborové tričko, tentokrát v barvě nebesky modré.
Celý týden jsme si společně užili a těšíme se na všechny v kroužcích nebo akcích, které pro vás připravujme.