Domů » Zprávy » DDM Sluníčko – Letní pobytový tábor Pomáda

DDM Sluníčko – Letní pobytový tábor Pomáda

V době letních prázdnin jsme se s dětmi vypravili na pobytový tábor na Táborovou základnu Otrokovice Štěrkoviště. Tábor měl název podle muzikálu „Pomáda“. Jak je již z názvu patrno, jednalo se hlavně o tanečně – sportovní tábor, kterého se zúčastnilo 36 dětí, z toho 8 chlapců a 28 děvčat. Pro děvčata a chlapce byl připraven velmi pestrý program po celou dobu tábora.

Každý den k nám zavítal host, který dětem ukázal různé styly tance a pohybu. V pondělí nás navštívila Marie Zeťková z Bělova, která děti pořádně protáhla, jelikož je lektorkou gymnastiky a také je seznámila s rock and rollem, kterému se aktivně věnovala. V úterý na TZ dorazila Alena Csomorová z Hulína, lektorka a trenérka TS Trick. Ta děti seznámila s kroky Street dance a naučila je krátkou sestavičku, kterou si pak společně zatančili. Ve středu k nám zavítala lektorka Jógy z Kroměříže Karolína Rozmahelová. Pod jejím vedením jsme si protáhli tělo v různých pozicích jako například kočka, kobra, tygr a mnoho dalších. Nechybělo ani známé cvičení „Pozdrav slunci“. Ve čtvrtek přijel Martin Hložek z Tlumačova, který nám představil sportovní aerobik. Děti si pod jeho vedením vyzkoušely různé skoky a kroky tohoto sportovního odvětví. Podrobně je seznámil také s pravidly tohoto typu aerobiku a předvedl dětem krátkou ukázku z jeho soutěžního vystoupení. Na závěr si děti pod jeho vedením zacvičily krátkou choreografii, kterou si pro ně připravil. V pátek naše pozvání přijala Martina Perútková z Tlumačova, která je lektorkou orientálních tanců. Marťa si také připravila pro děti krátkou choreografii, kterou si mohly zatančit. Přivezla s sebou spoustu kostýmů a rekvizit, které si měly možnost vyzkoušet. To zaujalo hlavně děvčata, která nám předvedla krátkou módní přehlídku.

Po celou dobu tábora jsme pilně trénovali na nácviku týmových sestav a společné choreografie na písničky z muzikálu Pomáda. Každou volnou chvíli vedoucí se svými svěřenci pilovali a ladili detaily, protože poslední den před odjezdem domů všechny čekalo velké vystoupení před rodiči a kamarády. Na táboře nechybělo spoustu her a soutěží, za které děti dostávaly táborové penízky, které využily na závěrečné pouti. Tam si za ně nakoupily spoustu dárečků, občerstvení nebo se povozily na ponících, kteří za námi na tábor přijeli z Halenkovic. Večery na táboře byly také plné tance a to na táborových plesech a diskotékách. Zde byl vybrán král plesu a královskou korunu obdržel Pepa Halaška a královnou plesu se stala a korunku získala Helenka Řezníčková. Rozhodování bylo velmi těžké, protože se všichni moc snažili a některé taneční kreace byly až neuvěřitelné. Velkým překvapením byla pro děti po táboráku ohnivá show, kterou nám přijela předvést Sylvie Bubáková. Díky technice jsme vystoupení vysílali živě, takže jakoby tam s námi byli i rodiče, kteří vše sledovali na sociální síti. Vzhledem k tomu, že tanec je zaměřen spíše pro děvčata a našeho tábora se účastnili i „bouráci“ kluci, tak jsme pozvali hosty i pro ně. Pozvání přijal Michal Holínek a kluci z ASport Rally Teamu, kteří k nám na táborovou základnu přivezli RC auta a připravili pro děti soutěžní dráhu. Řízení těchto autíček na dálkové ovládání nebylo vůbec jednoduché, ale všechna auta dojela šťastně do cíle.

Čas velmi rychle utekl a byl zde závěr tábora, na který jsme se pilně připravovali. Poslední den se nám počasí trošku pokazilo a museli jsme svá vystoupení přesunout do vnitřních prostor základny. To nám však nevadilo. Všechny týmy své sestavy zvládly skvěle a ukázaly co nejlepší výkony. Na závěr proběhlo představení společné choreografie. Sestavy sklidily velký potlesk od přítomných diváků, což bylo tím největším oceněním pro naše vystupující. Každý táborník si odvážel domů krásné dárečky, spoustu nových zkušeností, zážitků a přátelství. Chtěla bych poděkovat všem, kteří se našeho tábora zúčastnili, předali nám cenné rady, seznámili s různými styly cvičení a tanců. Všem, kteří nám zpestřili táborový týden a věnovali nám svůj čas. Moc si toho vážíme a děkujeme.

Chtěla bych také poděkovat všem trenérkám a vedoucím, které se dětem věnovaly po celou dobu tábora – Míši Daňkové, Haničce Hlobilové ml., Nikči Filákové, Terči Vyoralové a Lidušce Daňkové. Také moc děkuji holkám z kuchyně – Marti Filákové, Aničce Miklíkové a Míši Hanákové, které se staraly o to, abychom měli plná a napapaná bříška.

Táborový týden nám velmi rychle utekl, ale budeme na něj velmi rádi vzpomínat. Byli jste všichni skvělí a těšíme se, že se spolu zase brzy uvidíme.