Domů » Zprávy » Tlumačovská májka

Tlumačovská májka

V sobotu odpoledne 29. dubna 2017 byla v naší obci, na náměstíčku před hasičskou zbrojnicí, postavena májka. Se stavěním velmi pomohli pracovnicím KIS Tlumačov, zaměstnanci údržby obce a občané Tlumačova. V tento den jsme si také slíbili, že se zde sejdeme v sobotu 27. května 2017 a májku skácíme.

A tak se také stalo. Od 15 do 17 hodin bavil všechny děti i dospělé šašek Viki. Jeho program byl nápaditý, pestrý a hlavně humorný. V malé přestávce, okolo 16 hodiny, šla májka „k zemi“. Hlavními aktéry téhle prácičky byli pan starosta Petr Horka, pracovníci obecní údržby Radek Konečný a Jenda Holub. I přes neočekávané menší komplikace: někdo navrtal do míst, kde se zakousla pilka, železné vruty, se nakonec májka poroučela k zemi.

Počasí nám přálo, tak mnozí občané a hosté poseděli do pozdních večerních hodin. Piva bylo dost, bečka od starosty zdarma také, klobásky se grilovaly na ohni, párek nebyl sice v rohlíku, ale vedle něho i nějaké to nealko se našlo, atd. „Diskotéka pro všechny generace“ zvedla některé návštěvníky z laviček a roztančila je. Nálada skvělá.

Poděkování patří úplně všem, kteří s májovou tradicí pomáhali a také všem, kteří tyto společenské akce navštívili. Připravujeme je pro vás.

Všechny fota: http://kistlumacov.rajce.idnes.cz/Staveni_a_kaceni_majky_2017 .

Fotografie v galerii – Stavění a kácení Májky 2017