Domů » Zprávy » DDM Sluníčko – Prázdniny se Sluníčkem

DDM Sluníčko – Prázdniny se Sluníčkem

Dům dětí a mládeže Sluníčko Otrokovice, středisko Tlumačov pořádal pro 28 děvčat a chlapců na začátku letních prázdnin Příměstský tábor ,,Prázdniny se Sluníčkem“. Týden plný her, soutěží, tvoření a výletů se i v letošním roce vydařil.

Počasí nám docela přálo, a tak jsme si mohli společné dny pořádně užít. Pondělní seznamovací den jsme strávili v Tlumačově a zahájili celotáborové získávání bodů za hry a soutěže. Odpoledne všechny čekalo netradiční fotografování ve fotokoutku, ke kterému jsme si společně vytvořili rekvizity jako např. brýle, klobouky, kníry, mašle a jiné. S těmito ozdobami se děti vyfotily a finální dokončení fotografií proběhlo na PC dodatečně. Vznikly super snímky od moře, z pouště nebo velkoměsta. U focení jsme se pobavili a ještě víc u hotových fotek.
V úterý nám olomoucké interaktivní muzeum „Pevnost poznání“ nabídlo program plný zapeklitých her, hlavolamů, logických úkolů a testů. Vše jsme si mohli prakticky ,,osahat“ a vyzkoušet. Ti nejodvážnější se rozhodli pro jednu z nejoblíbenějších atrakcí muzea. Přístroj, který se používá i na Mezinárodní vesmírné stanici – tzv. gyroskop. Díky jeho rotačním způsobům se cítili jako piloti akrobatického letounu. Každý z dobrovolníků zvládl divoké otočky všemi směry bez následků. Zajímavé bylo také vstoupit do osmimetrové makety lidského mozku a sledovat světelnou projekci, která znázorňovala neuronovou síť. Určená doba k návštěvě muzea velmi rychle uběhla, protože tu opravdu nebyl čas se nudit. Všichni si chtěli všechno vyzkoušet, ale čekal nás ještě oběd a cesta k vlaku. Ranní déšť, který nás doprovázel celou cestu z vlakového nádraží až do muzea, vystřídalo krásné slunečné počasí při návratu domů.
Deštivé bylo také následující ráno, kdy jsme vyrazili do Otrokovic na dopravní hřiště. I tento den se vyčasilo, a proto nám nic nebránilo nasadit přilbu, nasednout na jízdní kola, šlapací autíčka nebo koloběžky a vyrazit. Pří jízdě se táborníci snažili dodržovat dopravní předpisy, aby nezpůsobili hromadnou dopravní nehodu nebo jinou kolizi. Pro zpestření i poučení jsme si vyzkoušeli jednodušší i složitější testy nebo rébusy týkající se dopravy a bezpečnosti. Pohoda a zábava panovala po celý den.
Ve čtvrtek nás čekal nový zážitek – návštěva sférického kina. Tentokrát jsme se nevydali my do kina, ale kino k nám do tělocvičny. Do velkého nafukovacího stanu se naskládali nejen děti, ale i vedoucí, zaujali pohodlnou polohu nejlépe vleže a mohlo začít promítání filmu o podmořské hlubině ,,Kaluokahina – Začarovaný korálový útes“. Dobrodružná animovaná pohádka, která nás zavedla až k obyvatelům korálového útesu. Spolu s hlavními hrdiny jsme prozkoumali mnoho jevů – jako je příliv a odliv, jaký vliv má na ně Měsíc a další. Po celý den jsme nejen tvořili, ale hlavně soutěžili a hráli zábavné hry.
Na páteční den jsme připravili pro táborníky překvapení – věděli, že se pojede na výlet, ale do poslední chvíle netušili, kam. Překvapením a dárečkem pro všechny byl cíl naší cesty, a to zábavní centrum Wikyland v Brně Modřicích – labyrint nejrůznějších atrakcí a míst pro nová dobrodružství. Celý den jsme si náležitě užili a vyzkoušeli snad všechno, co centrum nabízelo. Vůbec se nám nechtělo jet zpátky. Ale táborový týden končil a nás ještě čekalo vyhodnocení celotáborového soutěžení a hlavně odměňování. Každý účastník si odnášel plno dárečků, dobrot a hlavně zážitků. Doufáme, že byly děti spokojené a těšíme se na všechny v kroužcích nebo na některé z připravovaných akcí.