Domů » Zprávy » Pohádková říše přilákala mnoho dětí i dospělých

Pohádková říše přilákala mnoho dětí i dospělých

Rok se s rokem sešel a tlumačovský park u Sokolovny se 2. září 2016 opět proměnil v pohádkovou říši.
Kulturní a informační středisko Tlumačov připravilo již osmý ročník této oblíbené akce pro děti.

Osmi stanovišti prošlo téměř 200 dětí v doprovodu s rodiči. Na startu dostal každý kartičku s předtištěnými obrázky pohádkových postav, které musely děti navštívit, a splnit úkol, který jim byl zadán. Za splnění úkolu dostaly razítko do kartičky a sladkou odměnu. Na prvním stanovišti je čekali klauni (Inka Zálešáková, Barča Janoštíková), kde dostaly úkolem koulet nebo přenést velký balón kolem stromu. Poté pokračovaly k ovečce Shaun (Lada Mouková) a vlku (Jiří Kutňák), kde určovaly na obrázcích, které zvíře patří k vodě nebo na louku. Novinkou se staly postavy ze seriálu Simpsonovi. Děti mohly vidět samotného Barta Simpsona (Ivana Doleželová) a Marge Simpsonovou (Jana Skopalová), kterým chyběla celá rodina, a tak musely děti poskládat z puzzle ostatní členy Simpsonových. Dále pokračovaly k oblíbenému stanovišti s vodníkem (Irena Jarošová) a Bílou paní (Eliška Jeřábková), kde chytaly udicí rybičky v kádi s vodou. Na dalším stanovišti je čekal Ferda Mravenec (Monika Řičicová) a Beruška (Zuzka Jarošová), kteří jim dali za úkol přenášení korálků. Druhou novinkou letošního roku byly postavy z oblíbeného kresleného seriálu Máša (Lenka Řičicová) a Medvěd (Radka Zaoralová) u kterých děti nosily kolem překážek míčky na lžičce. Král (Zdeňa Smékal) s královnou (Lenka Hricová) po dětech chtěli složit do pěnového rámu různé tvary puzzle. Posledním stanovištěm bylo strašidelné a dětmi obávané peklo, kde na ně čekal sám vládce pekel Lucifer (Staňa Jeřábek), spolu se dvěma čerty (Jirka Mouka a Staňa Guňa). Trefit se do pekelného kotle kostkou nebylo, pro ustrašené děti, vůbec jednoduché, přesto se každý dočkal sladké odměny. Na samotný závěr se děti vrátily ke startu, kde odevzdaly kartičky s razítky za splněné úkoly a dostaly za odměnu tatranku.
Po náročné stezce každému přišlo vhod občerstvení, které pro ně přichystali místní hasiči.
Rádi bychom poděkovali všem účinkujícím, kteří ochotně a dobrovolně při této akci pomáhali a věnovali tak dětem svůj volný čas.
Velké díky patří paní Věře Řezaninové, která už druhým rokem sponzoruje tuto akci a dodává bonbóny na všechny stanoviště. Darem v podobě sladkostí přispěla i rodina Moukova. Děkujeme. Za nové masky (Simpsonovi), děkujeme Mikuláši a jeho družině, kteří už čtvrtým rokem věnují všechen finanční výtěžek vybraný z prosincové Mikulášské pochůzky, právě na akci „Noční pohádkový park“.
Petra Šimoníková, kulturní pracovnice KIS Tlumačov.

Fotografie v galerii – Noční pohádkový park 2016