Domů » Zprávy » DDM Sluníčko – Podzim ve Sluníčku

DDM Sluníčko – Podzim ve Sluníčku

Dům dětí a mládeže Sluníčko, středisko Tlumačov nabízí dětem i dospělým plno aktivit pro zpestření každodenního života. Přehled činnosti a kroužků bylo možné shlédnout na výstavě DDM Sluníčko, která na podzim probíhala v prostorách KIS Tlumačov. K nahlédnutí byly fotografie z kroužků, výrobky a také poháry a diplomy sportovního kroužku aerobik.

Celodenní akce Strašidelný Halloween s dlabáním dýní, tvořením, hrami, opékáním ,,netopýrů“ a hlavně strašidelným večerním průvodem přilákala děti nejen z Tlumačova, ale i blízkého okolí. Ve dnech podzimních prázdnin se také konal „Magic turnaj“ pro příznivce této karetná hry.
Tvoření z keramické hlíny a novou techniku vymývání si měli možnost vyzkoušet žáci ZŠ Tlumačov a děti MŠ Klubíčko. Výukový program nabízíme již několik let a umožní účastníkům nahlédnout pod pokličku tohoto starého řemesla. Výsledkem je krásný dáreček, který jistě potěší. Akce se koná ve dvou částech – tvoření v říjnu a glazování v měsíci listopadu.
Kreativní tvoření nabízíme také dospělým, a to v kurzech pletení z papírových ruliček. O kurz je velký zájem i proto, že se pokaždé naučí jiný výrobek nebo techniku pletení. Účastníci již zvládli věnečky, vánoční stromky, zvonečky a další.
Během září a října proběhla pro děti a mládež výtvarná soutěž na téma „Barvy podzimu“. Sešlo se celkem 175 podzimních výtvorů. Do naší soutěže se zapojily mimo jiné také výtvarné kroužky při DDM Sluníčko, mateřské a základní školy z Tlumačova a okolí. Vítězové v každé z pěti kategorií získají pohár či medaili, diplom s fotografií svého obrázku a dárečky. Všechny výtvory si můžete prohlédnout během prosince a ledna v prostoru KIS v Tlumačově. Vítězům blahopřejeme a děkujeme všem za krásné výrobky.
Před koncem roku ještě připravujeme „Mikulášský den otevřených dveří“ s ukázkami činnosti DDM, nabídkou výtvarného tvoření, malování na obličej, kruhového tréninku, aerobiku, deskových her a spousty dalších aktivit. Proběhnou také Vánoční dílny, s možností kreativního tvoření dekorací nebo malých dárečků k blížícím se zimním svátkům.