Domů » Zprávy » Letní pobytový tábor DDM Sluníčko – Cesta kolem světa za 8 dní

Letní pobytový tábor DDM Sluníčko – Cesta kolem světa za 8 dní

Všechno začalo tak nevinně… Schůzka vážených džentlmenů se proměnila na hlouček spekulací a sázek. Londýnská smetánka v čele s Lordem Guinnessem se vsadila o nemožnou věc. Přejet napříč celým světem za pouhých 8 dní. No uznejte – nejsou to blázni? Této sázky o velmi vysokou odměnu se nakonec zúčastnili všichni přítomní lordi. Stalo se to pro ně velkou výzvou a taktéž zpestřením jejich bohatého a nudného života.

. Jejich prvním úkolem bylo vybrat si na tuto strastiplnou cestu tým nejlepších a nejschopnějších pomocníků, pro které museli připravit pasy s jejich iniciály a fotografiemi. Prvním cílem výpravy se stalo Řecko. Řecké dějiny patří mezi jedny z nejdelších a nejvýznamnějších. Zde bylo nutné seznámit se s bohy z Olympu, kteří měli dodat cestovatelům sílu k další cestě. Pořadí, ve kterém se bohové představovali, nebylo však náhodné, museli získat jejich podpisy v daném pořadí. Naši cestovatelé se setkali například s Artemis – bohyní lovu, Afroditou – bohyní krásy a lásky, Poseidonem – bohem moří a taktéž s bohem všech bohů Diem. Poseidon si připravil taktéž pro naše cestovatele osmiboj, ve kterém měřil jejich vytrvalost a odvahu. Všechny týmy své úkoly zvládly a připravily si své lodě na další cestu.
Tentokrát to byla Čína. Při příjezdu do Číny si všichni vyrobili čínské klobouky, které je chránily před silným sluníčkem. Cílem bylo dostat se k čínskému císaři, aby naše výprava mohla pokračovat dále, ale to však nebylo vůbec jednoduché. Dozvěděli jsme se, že všechny císařovy dcery – čínské princezny byly uneseny bandity a ti je schovávají ve vysokých Himalájích. Rozhodli jsme se princezny zachránit. Byl to ukrutný souboj, ale nakonec jsme všechny princezny osvobodili. Naší odvahou jsme udělali velký dojem na císaře a ten nás pozval k sobě do paláce. Jako první Evropané jsme mohli císaře navštívit, proto jsme pro něj připravili dary v podobě čínského draka.
Císař si na nás přichystal ještě několik úkolů, které cestovatelé museli splnit, aby mohli odcestovat z jeho země. Také všechny pozval na jeho večerní slavnosti plné světel a hudby. Odpočinuti a plní zážitků z oslavy jsme se vydali do Egypta. Zde se zúčastnili ranní modlitby v mešitě. Při pobytu v Káhiře byla však cestovatelům odcizena zavazadla. Snažili se zloděje najít a zjistit stopu od prodejců na káhirském tržišti. Zloděj byl dopaden a věci nalezeny, proto všichni mohli pokračovat dále ve výpravě. Tato země je proslulá především díky starověké civilizaci a několika světově proslulým monumentům, jako jsou například pyramidy v Gíze. Zde jsme se taktéž vydali, abychom nalezli egyptský poklad. Ten však byl střežen mumiemi a nebylo jednoduché ho získat. Našim dalším cílem byla Brazílie. Potřebovali jsme postavit pořádné lodě na přepravu přes oceán. Obchodník s loděmi nám slíbil i nějaké věci na cestu, když mu pomůžeme. Pilně se do úkolu všichni pustili a postavili několik vorů, rybářských člunů, galeon, parníků a nákladních lodí. Cesta do Brazílie proběhla bez problémů, tam na nás čekalo však několik nástrah. V Amazonském pralese se vyskytuje spousta zvířat, proto jsme se museli mít na pozoru. Žije tam obrovský had anakonda nebo dvoumetroví jaguáři. Museli jsme překonat bažiny, překonat džungli pomocí lián a také doplnit zásoby vody.
Po této namáhavé cestě nám pak bylo odměnou zatančit si v Riu na karnevale a připravit se na další cestu, která vedla do USA. Při příjezdu jsme potřebovali odeslat důležité telegramy, balíky a dopisy z pošt různých amerických měst. Odeslání nebylo však jednoduché, protože zde číhali Indiáni, kteří se naší korespondence chtěli zmocnit. Zprávy o výpravě byly zdárně poslány. Pro zpestření naší cesty jsme navštívili místní casino Royale, které bylo nově otevřeno. Kdo chtěl, mohl zkusit ruletu, cink, kostky, nebo bingo. Jako pozornost pro hosty casina byla nabízena americká limonáda plná ovoce. Další cesta vedla do Španělska. Španělsko se skládá z mnoha jednotlivých krajin a úkolem bylo tyto krajiny španělského království poznat. Jako cestovatelé jsme procestovali a získali měny z celého světa, ale ze Španělska se potřebujeme dostat zpět do Anglie, kde to všechno začalo. Všichni museli navštívit místní banku, kde získali informace důležité k výměně peněz. Všechny peníze byly uloženy v kufru, od kterého jsme bohužel zapomněli kód. Naštěstí pan Caffrey, který byl náš průvodce po celou dobu putování, znal 4 lidi, kteří si pamatovali kód k otevření.
Každý věděl vždy jedno číslo z tajného kódu a posledním úkolem bylo toto pořadí čísel zjistit. Kufr byl otevřen, peníze v bance vyměněny a již nás dělila jen krátká cesta zpět do Anglie, kde na všechny netrpělivě čekal Lord Guinness. První byla však jen jedna výprava a to ta, pod vedením Lorda Martinese. Za tak skvělý výkon sklidili velké ovace a uznání. I všem ostatním se podařilo v době 8 dní dorazit zpět, proto byli po zásluze odměněni. Nemožné se stalo skutečností. Celý svět byl procestován za 8 dní.