Domů » Zprávy » DDM Sluníčko – Valentýnské tvoření

DDM Sluníčko – Valentýnské tvoření

Ve čtvrtek 13.2.2014 v odpoledních hodinách zamířily kroky dětí i jejich rodičů do Domu dětí a mládeže Sluníčko, odloučené pracoviště Tlumačov. Všichni chtěli vlastnoručně vytvořeným dárečkem potěšit své nejbližší k svátku sv. Valentýna.

Právě zde se konalo kreativní odpoledne, nazvané Valentýnské srdce. Pro účastníky byly připraveny dvě výtvarné techniky, kterými si mohli vyzdobit polystyrenové srdíčko. První z nich bylo mramorování, zajímavá a efektní výtvarná technika, která pomocí mramorovacích barev, vody a trošky šikovnosti za malou chvilku ,,oblékne“ obyčejné bílé srdíčko do krásného barevného kabátku.
Ještě mašlička a dáreček je hotový. Kdo si troufl na dekorování srdíčka textilem, potřeboval více trpělivosti, ale ta se mu vyplatila. Opět jsme potřebovali polotovar srdíčko, barevnou látku, šablonku, nožík a šikovné ruce. Pak už se postupně zastrkávaly kousky látky do rozříznutého srdíčka, spoj se začistil stužkou a další dáreček byl hotový. Děkuji všem účastníkům za velmi příjemné odpoledne a těším se na Vás zase při příští akci.