Domů » Zprávy » DDM Sluníčko – Strašidelný Halloween

DDM Sluníčko – Strašidelný Halloween

Dům dětí a mládeže Sluníčko, odloučené pracoviště Tlumačov připravuje pro děti již několik let v době podzimních prázdnin Strašidelný Halloween. Stejně tak tomu bylo i letos. Dvoudenní akce s přespáním byla plná soutěží, her a kreativního tvoření a zúčastnilo se jí 26 dětí z Tlumačova a Kvasic.

Dlabání a vyřezávání dýní vyplnilo úterní dopoledne. Děti se snažily vymýšlet různé strašidelné obličeje, které do dýní vyřezaly. Večer nám hotové dýně, osvětlené svíčkami vyzdobily a rozsvítily prostory před DDM. Odpoledne nechyběl táborák s opékáním špekáčků, u kterého jsme však trochu zmokli. Počasí se ale nakonec umoudřilo a večerní strašidelný rej v maskách mohl začít. Cestou jsme postrašili několik kolemjdoucích a hlavně rodiče dětí a jejich sourozence. Za to jsme si vykoledovali plno sladkostí do košíčku. Večer před spaním se děti podívaly na pohádku na dobrou noc a pak už rovnou do spacáků a spát. Někteří si ještě dlouho povídali, ale nakonec i ti vytrvalci usnuli.
Po probuzení a vydatné snídani jsme opět tvořili a soutěžili. Po oba dny děti získávaly při hrách a soutěžích body, za které na závěr získaly odměny. Všichni si domů odnášeli halloweenský balíček a malý dáreček.