Domů » Zprávy » Martinské hody

Martinské hody

Tento rok jsme v naší obci oslavili Martinské hody v neděli 10. listopadu 2013 na náměstíčku a 16. listopadu 2013 v Klubu obce Zábraní.

V neděli dopoledne proběhla v kostele sv. Martina Sváteční mše svatá, kterou celebroval P. Stanislav Jonášek. Po mši se občané Tlumačova sešli na náměstíčku, kde na ně čekal krátký kulturní program. Nejdříve všechny pozdravil starosta obce Ing. Antonín Jonášek a pak se už obcí nesl zpěv mužského pěveckého sboru Hlahol z Mysločovic. Nechybělo ani malé občerstvení v podobě koláčků, cukroví, svařeného vína a čaje. Slavnostní atmosféru Martinských hodů, tak jako každý rok, umocnili i občané v hanáckých krojích.
Za týden, v sobotu 16. listopadu 2013, proběhla v Klubu obce Zábraní degustace mladých Svatomartinských vín. K tanci a poslechu hrála, všem již dobře známá, cimbálová muzika Dubina. Ta využila naše hody k tomu, aby u nás v Tlumačově, pokřtila své nové, v pořadí druhé, hudební CD.
Něco málo o letošním vínu, přesněji o vinařstvích, kde se vinná réva pěstuje, nám přednesl pan Pavel Ocknecht z Chropyně. Od jeho firmy byla i pečená husa, zelí a knedlíky. Opět byla vynikající.
Na hostech, kteří na Martinské hody do klubu přišli, bylo vidět, že se jim u nás líbí, a že se vítečně baví. Program tentokrát doplnila venkovní ohnivá show a losování vstupenek o ceny v podobě lahví vína.
Jménem pracovnic Kulturního a informačního střediska Tlumačov děkuji všem, kteří nám pomohli s organizací tak velké akce jakou bezesporu Martinské hody jsou. A děkujeme Vám všem za to, že jste přišli, ať už chutnat mladá vína nebo na nedělní setkání s přáteli na náměstíčku. Hody 2013 skončily, už se těšíme na Martinské hody roku 2014.

Fotografie v galerii – Martinské hody 2013