Domů » Zprávy » Tajuplná Afrika

Tajuplná Afrika

V úterý 27. listopadu v 17 hod. se v KIS uskutečnila šestá beseda spisovatele a cestovatele pana Jiřího Máry. Tentokrát jsme společně navštívili Jihoafrickou republiku.

Tajuplný černý kontinent se stal cílem další výpravy rodiny Márových, která doprovází svého syna Jirku, od dětství upoutaného na invalidní vozík. Tentokrát navštívili Jihoafrickou republiku, Namibii, Botswanu a Zimbabwe, aby terénním autem zdolali téměř deset tisíc kilometrů na dobrodružné cestě travnatou savanou, mezi písečnými přesypy i přes rozvodněné říční brody.
Dozvěděli jsme se co přilákalo Márovy v čele s Jirkou na černý světadíl, jaká móda panuje mezi domorodými Himby, se kterými divokými zvířaty se setkali tváří v tvář. S Márovými a jejich přáteli jsme zažili úžasné africké safari, setkali jsme se s Velkou pětkou, poznali, kdy jsou vodopády i pouště nejkrásnější, vyvázli jsme ze sloního obklíčení a přežili i kousnutí šestimetrovým hadem… návštěva Kapské Města, hliněná vesnici tradičně žijících Himbů a další úžasná místa v nás zanechali hezké zážitky. Příště se společně budeme těšit na besedu o Austrálii.