Domů » Zprávy » Martinské hody

Martinské hody

Martinské hody v naší obci letos připadly přesně na neděli 11. listopadu. Hody začaly sváteční mší svatou v kostele sv. Martina a kulturním programem na náměstíčku. Další dnem oslav byla sobota 17. listopadu 2012 v Klubu obce Zábraní při ochutnávce svatomartinských vín.

Nedělní dopoledne proběhlo v naší obci ve znamení Martinských hodů. Na náměstíčku, po svaté mši, všechny přivítal v tlumačovském hanáckém kroji starosta obce Ing. Antonín Jonášek a otec Michal. K dobré náladě zazpíval mužský pěvecký sbor Chlapčiska ze Spytinova a hodovníci mohli ochutnat různé druhy koláčků a ohřát se (i když nebyla vůbec zima) výborným svařeným červeným vínem. Program byl tentokrát doplněn o ukázku pověsti o sv. Martinovi v podání studentů Arcibiskupského gymnázia Kroměříž. Slavnostní atmosféru Martinských hodů umocnili i mnozí občané v hanáckých krojích.
O týden později, 17. listopadu 2012 si milovníci cimbálové muziky zazpívali a zatančili při cimbálové hudbě Dubina a ochutnali 5 vzorků svatomartinského a 2 vzorky letošního vína. Odbornou přednášku o mladých vínech přednesl letos Ing. Pšeja z Fryštáku. K jídlu se, jako každý rok, podávala dozlatova upečená husa s 2 druhy zelí a knedlíky. Nálada v sále byla velmi příjemná a přátelská. Všichni se dobře bavili až do pozdních večerních hodin. Výborným zpestřením byla i bubble show a losování vstupenek o ceny v podobě lahví vína.
Pořadatelé, pracovnice KIS Tlumačov, děkují všem za účast na Martinských hodech. Váš zájem je pro nás tou nejlepší odměnou. Za rok na shledanou.

Fotografie v galerii – Martinské hody