Domů » Zprávy » DDM Sluníčko – Letní pobytový tábor 2012 „Na divokém západě“

DDM Sluníčko – Letní pobytový tábor 2012 „Na divokém západě“

44 kovbojů a kovbojek se sjelo z různých koutů, aby se s námi vydali do nedalekého města TRNAVA CITY. Společně jsme nasedli do divokého oře a ten nás ještě před naším hlavním cílem zavezl na Ranč „Kostelany City“. Zde jsme si pořádně prohlédli westernové městečko, vyzkoušeli jízdu na koni, střelbu tomahavkem, nebo z luku, seznámili se s lovcem kožešin a šerifem zdejšího města. Stali jsme se také účastníky loupeže v místní bance a díky naší pohotovosti a pomoci, byla banda lupičů a desperátů dopadena.

Plní zážitků jsme vyrazili k našemu hlavnímu cíli do města Trnava City. Zde na vše dohlížela šerifka „Hanny Billová“ se svou zástupkyní „Danny Luu“. Kovbojové byli rozděleni do 4 skupin, které vedli zástupci a pomocníci šerifky. Hlavním úkolem kovbojů bylo získat dolary na vybudování jejich vlastních měst, které by sousedily s hlavním městem „Trnava City“. Díky získaným dolarům si mohli zakoupit různé budovy a materiál na jejich výrobu. Kovbojové to však neměli vůbec jednoduché. Čekala je spousta složitých překážek. Při shánění surovin pro kovárnu, museli odolávat divoké zvěři, nebo při sbírání zlata zase místním desperátům. Setkali se zde s váženým obchodníkem, pro kterého získali a za dolary prodali vzácná „Orlí vejce“. Do „Trnava City“ také dorazil známý indián „Kočičí tlapička“ , který kovboje a kovbojky učil lovit divokou zvěř lukem. Po jeho výcviku si žádná zvěř v místních lesích nemohla být jistá.
Nechyběly zde ani oslavy „Trnava City“, kde kovbojové a kovbojky mohli znásobit své výdělky. Štěstí je však pomíjivé, jednou jsi dole jednou nahoře, ale bankéř z místní banky byl spokojen. Oslava se vydařila a byla ukončena slavnostním vystoupením žonglérů z Fryštáku. Banka byla naplněna dolary až po okraj. Toho využil a dolary ukradl známý desperát „Pil Jim Beam“, který byl za zločin dopaden a soudně potrestán. Byl však velmi mazaný a ze soudní síně uprchl. Šerifka po něm ihned vyhlásila pátrání, do kterého se zapojili úplně všichni občané z města. Za nalezení a přinesení důkazu o desperátově dopadení , bankéř vyplatil všem hledačům vysokou odměnu, kterou mohli použít k další stavbě svého města. Nejšikovnějším týmem a absolutním vítězem byli kovbojové a kovbojky pod vedení „Luke de Fuka“ a „Calamity Jane“, kteří postavili město „Avanrt le“. Týden utekl velmi rychle, a i když nám počasí nepřálo, tak jsme si to pořádně užili. Těšíme se na viděnou za rok.