Domů » Zprávy » Noční pohádkový park přijel i navštívit z bažiny Shrek a Fiona

Noční pohádkový park přijel i navštívit z bažiny Shrek a Fiona

Čtvrtý ročník „Nočního pohádkového parku“, který pro děti připravilo Kulturní a informační středisko ve spolupráci s mateřskou školou, se konal dne v pátek 7. září 2012 od 18 hod. v parku na Sokolské ulici.

Do pohádkové říše se vydalo téměř 180 dětí a 150 dospělých. Děti prošly celkem osmi stanovišti, kde na ně čekaly pohádkové postavy, které pro ně měly přichystané různé úkoly a sladké odměny. Po startu, kde obdržely kartičky na razítka za splněné úkoly, se vydaly k Lišce a Budulínkovi, kde přenášely misku s hráškem. Potom pokračovaly ve stopách Jeníčka a Mařenky, kde narazily na perníkovou chaloupku s ježibabou. Ta pro ně měla otevřenou svou chýši s pavouky a hady. U vodníka a Rusalky děti chytaly rybičky v nádobě s vodou. Dále na ně čekala Beruška s Ferdou Mravencem, u kterých stavěly z dřevěných kostek komíny a hrady. Vlk, který spal v posteli a Karkulka, která zapomněla, co to vlastně nesla v košíčku pro babičku byla ráda, když jí děti poradily. V dálce už viděly Fantomase s princeznou Xénií. Ti je pustili dál po trase pohádkového parku, až po projetí slalomu na koloběžce či odrážedle. Novinkou pro všechny děti i dospělé byl Shrek a princezna Fiona s úkolem: správně přiřadit kartičky s obrázky pohádkových postav. Malí návštěvníci se nakonec vydali do strašidelného pekla, trefovali se kostkami do čertovy tlamy a sám Lucifer jim dal razítko do kartičky. Po odevzdání kartičky u cíle dostal každý oplatek a propisku. Po náročné stezce pohádkou byl k dispozici bufet s občerstvením.
Rádi bychom poděkovali všem účinkujícím, kteří ochotně a dobrovolně při této akci pomáhali a věnovali tak dětem svůj volný čas. Velké dík patří všem sponzorům, kteří přispěli finančním darem nebo sladkostmi. Byli to: Psí Hubík, cukrárna paní Ředinová, řeznictví pan Novosad, Metalšrot Tlumačov, Martina Skácelová, klempířství Mouka, Pohostinství na křižovatce, Hospoda U hřebčince, potraviny Area Trade, obchod Slunečnice paní Šivelová, Zahradnictví Talaš, pan Věroslav Viliš, stolařství pan Chujac, Tesakryt Ladislav Pekárek.

Fotografie v galerii – Pohádkový park 2012