Domů » Zprávy » Policie ČR žádá občany o součinnost

Policie ČR žádá občany o součinnost

Dne 9. října 2009 v 14:25 hod, před poštou v obci Tlumačov, došlo ze strany doposud neznámého pachatele ke spáchání trestného činu krádeže dle § 247 trestního zákona. Aktualizace dne 23.10.2009 = případ byl Policií ČR objasněn.

Před poštou zastavila bílá dodávka, nezjištěného typu a registrační značky, s bočními posuvnými dveřmi. Vozidlo stálo směrem k místní základní škole.
Osádku vozidla tvořili dva muži.
K popisu řidiče poškozená nic neuvedla a spolujezdec byl romského původu, zarostlý v obličej, na hlavě měl kšiltovku. Tento se zeptal poškozené kudy se jede na Kroměříž.
Když poškozená přistoupila k vozidlu, tak ji spolujezdec strhl z ramene červenočerný sportovní batoh zn. Adidas s finanční hotovostí ve výši okolo 200.000,- Kč.
Poté osádka s dodávkou odjela směrem k místní základní škole. Kterým směrem vozidlo jelo poté není známo. Poškozená uvedla, že údajně někdo stál u pošty.

Policie tímto žádá svědka události na místě činu a ostatní občany, kteří spatřili výše uvedené vozidlo, ať kontaktují Policii na lince 158, nebo na tel. 577922078.

Aktualizováno dne 23.10.2009 = případ byl Policií ČR objasněn.



Aktualizace dne 12. 10. 2009:
• vzhledem ke skutečnosti, že v období od pátku 9. října do pondělí 12. října došlo v Tlumačově (v ulicích Švermova, 6. května, Bedřicha Smetany) ke čtyřem vloupání do vozidel ( 2 x osobní automobil a 2 x dodávkový automobil), tak Policie ČR žádá občany, aby ve vozidlech neponechávali žádné věci, které by mohly být důvodem k vniknutí do vozidla. Současně vyzýváme občany ke zvýšené obezřetnosti ve smyslu zaznamenání pohybu podezřelých osob, či vozidel, zejména v nočních hodinách. V případě podezření neváhejte kontaktovat Policii na lince 158.