Domů » Zprávy » DDM Sluníčko – finále v aerobiku Děti fitness v Praze

DDM Sluníčko – finále v aerobiku Děti fitness v Praze

Emoce, nadšení, slzy štěstí i trápení – tak to všechno probíhalo na finále v aerobiku Děti fitness v Praze!

Ranní svítání, brzké vstávání a sraz na finále v aerobiku Děti fitness aneb sportem proti drogám je tady. Někteří z nás ještě měli zalepené oči a zívali, někteří se již natěšení hrnuli do připravených autobusů. Autobusy plné nejen soutěžících a fanoušků, ale také rekvizit, kostýmů a maskotů vyrážející směr Praha. Jak to asi dopadne? Kolik tam bude družstev? Co budou mít za kostýmy a hudbu? To probíhalo nejen v hlavách dětí, ale i velké debaty v autobuse mezi dospělými. Budeme mít letos nějaký úspěch či nikoliv? Každé družstvo jede pro co nejlepší umístění. Musíme se snažit, předvést nacvičené sestavy co nejlépe a pak je to už jen na porotě.

Cesta do Prahy proběhla bez problémů a do haly jsme dorazili včas. Zde se již scházela družstva ze všech koutů České republiky. Podle harmonogramu se sem sjela družstva, která se umístila na místech nejvyšších v semifinálových kolech. Konkurence je velmi náročná a družstva vyrovnaná. Již v nejmladších kategoriích je vidět velký pokrok dětí ve cvičení, v nápadech i v kostýmech. Laťka soutěže je postavena velmi vysoko a dokonce ještě o něco výše než v minulém roce.

Naše družstvo se sestavou „Mexiko“ v kategorii 7 – 9 let nebylo kompletní z důvodu nemoci, ale i přesto se děvčata velmi snažila. Na umístění mezi nejlepší to však nestačilo a skončila na 20. místě.
V kategorii 10 – 13 let jsme měli další zastoupení a to sestavu „Četníci ze Saint – Tropéz“. Pěkná sestava, pěkné kostýmy a chuť dát do toho vše. Již když jsme stáli připraveni na své vystoupení, které se blížilo, zarazila nás hudba, kterou jsme dobře znali. Ano, družstvo před námi mělo stejný nápad a podobně namixovanou hudbu, což děvčata rozhodilo. Klid, nic se neděje, poslední pokyny, podpora a jdeme na to. Děvčata byla skvělá a skončila na 6.místě, což v tak silné konkurenci je super výkon.
Čas rychle utíká a další sestavu „Tenisová škola“ máme v kategorii hromadná družstva. V této sestavě cvičí 45 dětí, což je úctyhodný počet. Věk dětí je smíšený od 5 do 15 let a prostory na cvičení nám začínají být malé. Namalovat, upravit, nalakovat a jdeme na cvičební plochu. Hudba hraje, děti cvičí, publikum fandí. Radost a slzy dojetí. Tak ty byly nejen při cvičení, ale také při vyhodnocování této kategorie. DDM Sluníčko Otrokovice, středisko Tlumačov má 1.místo v kategorii početná družstva.
Hurá, hurá a rychle převléct do kostýmů na poslední sestavu, která je v kategorii 14 – 20 let. Zde jsou všechny sestavy skvělé a porota má velmi těžké rozhodování. Naše děti jsou sehrané a cvičí jako jeden. Úsměvy, křik a velký potlesk na závěr. Máme to za s sebou a ze cvičení dobrý pocit. Při vyhodnocování této kategorie nikdo ani nedýchá. Je to tady! Naše sestava „ V ohrožení života“ se líbila nejvíce a získáváme další 1.místo. To je teda úspěch!!! Tlumačov si odváží z hlavního města Prahy dvě 1.místa.

Ve večerních hodinách odjíždíme domů plní emocí, nadšení a plánů na další školní rok. Děti se těší na přivítání rodičů a na to, jak jim všechno povykládají. Už jsme tady. Vítají nás nejen rodiče, ale také p. starosta Obce Tlumačov Ing. Jaroslav Ševela a místostarosta Ing. Antonín Jonášek s Obecní vlajkou. Slzy dojetí se v tomto případě už nedaly udržet. Pro děti i nás trenérky to bylo velké ohodnocení a pocta. Je to pro všechny další motivace a po letních prázdninách se společně pustíme naplno do nácviků nových sestav.