Domů » Zprávy » TJ voltiž Tlumačov – Mistrovství České republiky 2007

TJ voltiž Tlumačov – Mistrovství České republiky 2007

Ve dnech 28. -30. 9. se v hale jízdárny TJ Slovan Frenštát konalo Mistrovství České republiky. Tento poslední víkend pro nás znamenal také poslední závody v této sezoně a tak jsme si je také náležitě užili!

Z Tlumačova nás odjeli reprezentovat opět pouze jednotlivci, seniorská skupina by byla jediná v kategorii a díky jejímu složení by mohla startovat pouze v přátelské soutěži. Navíc si Farmon, na kterém skupina cvičí, přivodil na poslední chvíli zranění a nemohl se závodů vůbec zúčastnit. Na mistrovství tedy odjel pouze Catalin, který nesl všechny jednotlivce a Dan, na kterém startovala olomoucká juniorská skupina a Katka Králová s Terezou Hanovou.
Celé závody začínaly v sobotu, a to veterinární prohlídkou. Tou prošli všichni koně. Po prohlídce následovala schůzka trenérů a rozhodčích, na které se určilo pořadí cvičenců.
Celou soutěž otevíraly juniorské skupiny svými povinnými sestavami. Následovaly povinné sestavy jednotlivců juniorů a seniorů. Od nás to byli tři seniorští – Petr Eim, Kateřina Králová a Nela Kouřilová a jedna juniorka – Terka Hanová, všichni startovali na Catalinovi, kterého lonžovala Alice Eimová. Oba se této úlohy zhostili velmi zodpovědně, což se také odrazilo v průběžných výsledcích (Petr byl první a Katka třetí). Odpolední program obsahoval volné sestavy skupin i jednotlivců. Tato sestava znamenal poslední start v kat. jednotlivců pro Dana, protože obě jednotlivkyně postoupily do finále na Catalinovi. I přest se Dan zapsal u rozhodčích velmi dobře a chválili ho na každém kroku! Večer byla pro účastníky závodů připravena zábava v podobě diskotéky a karaoke.
Do nedělního finále se dostali všichni závodníci. Začínalo se povinnými sestavami skupin a jednotlivců junior a technickými sestavami seniorů. Po obědové pauze přišly na řadu finálové volné sestavy skupin a jednotlivců. Po ukončení mistrovské soutěže byla doba čekání na výsledky vyplněna krátkou exhibicí. V té se představila juniorská skupina z TJJ Lucky Drásov, která nás reprezentovala na ME v Maďarsku. Potom byly předvedeny dvojice v podání Terky Hanové a Nely Mikeskové a závodnic z Albertovce. Celé představení bylo završeno soutěží veteránů, která si vysloužila u publika obrovský aplaus. Této soutěže se účastnil i dlouholetý člen tlumačovského oddílu Jakub Němec, který cvičil na Catalinovi.

Muži:
1. místo – Petr Eim, TJ voltiž Tlumačov, Catalin IV-33, Alice Eimová
2. místo – Lukáš Klouda, TJJ Lucky Drásov
3. místo – Josef Zelinka, TJ Orion Praha

Ženy Junior:
1. místo – Jana Bartoňková, TJJ Lucky Drásov
2. místo – Kateřina Dušková, PZOO Chomutov
3. místo – Tereza Hanová, TJ voltiž Tlumačov, CatalinIV-33, Alice Eimová

Ženy Senior:
1. místo – Jana Sklenaříková, TJJ Lucky Drásov
2. místo – Kateřina Stejskalová, TJJ Lucky Drásov
3. místo – Veronika Krátká, Hřebčín Albertovec
4. místo – Kateřina Králová, TJ voltiž Tlumačov, Catalin, Alice Eimová
6. místo – Nela Kouřilová, TJ voltiž Tlumačov, Catalin, Alice Eimová

Skupiny Junior:
1. místo – TJJ Lucky Drásov
2. místo – PZOO Chomutov
3. místo – JK Frýdek Místek

Družstva jednotlivců:
1. místo – TJJ Lucky Drásov
2. místo – TJ voltiž Tlumačov
3. místo – PZOO Chomutov