Domů » Zprávy » DDM Sluníčko – příměstský tábor

DDM Sluníčko – příměstský tábor

Příměstského tábora v době od 13.8 – 17.8.2007 se zúčastnilo celkem 22 dětí, ze kterých se vytvořila perfektní parta hned od začátku, i když mezi nimi byly velké věkové rozdíly.

Rozdíl mezi nejmladšími, kteří absolvovali první třídu a žáky osmých tříd nebyl žádnou překážkou. Starší pomáhali mladším a mladší zase starším. První den jsme společně tvořili trička savovou technikou s námětem “ podmořský svět“, který si děti dodělávaly konturou na textil. Tento den nechyběly také seznamovací hry, protože i tentokrát se k nám sjely děti z různých měst a vesnic z celého Zlínského kraje.

Krásné počasí nám přálo po celou dobu tábora, což nám zpříjemnilo i celodenní výlety. V úterý jsme se vypravili na Lešnou, kde jsme navštívili nejen ZOO, ale také zámek. Ve středu jsme se rozjeli do Hulína na koupaliště a ve čtvrtek nás čekal turistický výlet, na kterém jsme si z Lipníku nad Bečvou vyšlápli na hrad Helfštýn. Příjemná cesta po upravené cyklostezce nám ubíhala velmi pomalu, což bylo zapříčiněno velmi horkým, slunečným počasím. Neustálé přestávky a doplňování tekutin bylo důležitou součástí výletu. Ale výšlap stál zato – krásně upravený hrad Helfštýn, kterým nás provedla příjemná slečna průvodkyně, odpovídající na veškeré dotazy našich zvídavých dětí. A otázek opravdu nebylo zrovna málo.

V pátek jsme hráli spoustu nových her a to nejen v prostorách DDM, ale využili jsme také tělocvičnu. O legraci nebyla nouze. Do soutěží a her se s vervou zapojili všichni táborníci. Čas však neúprosně ubíhal a byl tady závěr. Odměnění vítězů, rozdání dárečků všem přítomným a loučení. S některými se uvidíme již příští týden na druhém turnusu a s ostatními se snad potkáme na nějaké akci DDM nebo na táborech příští léto.
Těšíme se na viděnou !!!