Domů » Zprávy » Pohár pro nejlepší ženské fotbalové družstvo putuje do Tlumačova!

Pohár pro nejlepší ženské fotbalové družstvo putuje do Tlumačova!

V sobotu 15.9.2007 se na hřišti Slovácké Sparty Spytihněv konal IX. ročník turnaje zastupitelů a žen v malé kopané. Tlumačov si z něj odvezl zlatý a bronzový pohár!

Výtečně vyšel turnaj ženám z Tlumačova. S přehledem propluly turnajem bez jediného zaváhání a dokonce i bez jediného inkasovaného gólu a celý turnaj tak zaslouženě vyhrály. Laici se divili, ale odborníci znalí věci jen souhlasně přikyvovali.

V prvním zápase zdolaly domácí ženy ze Spytihněvi 1:0 (gól Jitka Dvořáková). Druhý zápas byl velmi vypjatý. Atmosféra jako v kotli, povzbuzování, hecování,… Soupeřky z Halenkovic přijely s cílem turnaj vyhrát. Naše děvčata však nepodlehla atmosféře a soustředěným výkonem nedala soupeřkám šanci ke skórování. Když pak po pěkné akci „pravó tlumačcskó nefalšovanó pumelicó“ (bodlem – pozn. redakce) vstřelila gól Petra Šimoníková, byly soupeřky zcela zaskočeny a již se nezmohly na kloudnou akci. Vítězný gól okomentoval manžel Petry Radek Šimoník spontánním výkřikem: „Mamo co blázníš – ještě nemáme vypálené…!“ Radost z výhry byla nefalšovaná a upřímná.

V závěrečném zápase naše ženy porazily „dorostenky“ z Březnice góly Vlaďky Ševelové a Věrky Vystrčilové 2 : 0. Zápas se hrál za velkého zájmu diváků, neboť bylo opravdu na co se dívat. Děvčata hrála uvolněně a vyzrále… Tlumačovské ženy vytvořily dobrou partu a zúročily pečlivou přípravu na turnaj. Na jejich hře bylo vidět těch několik tréninků, které v přípravě před turnajem absolvovaly. Opravdu – klobouk dolů…

Zlaté ženy
Zlaté ženy
Nahoře zleva: Helena Rýdlová, Hana Kvasničková, Irena Horková, Vladimíra Ševelová, Petra Šimoníková
Dole zleva: Věra Vystrčilová, Lenka Horková, Lada Mouková, Hana Dvořáková, Jitka Dvořáková


Družstvo mužů ve složení Jaroslav Ševela, Antonín Jonášek, Radek Dvořák, Michal Veselský, Karel Horka, Radek Šimoník (brankař) a Jan Rýdel obhajovalo loňské prvenství na turnaji. Na dotěrné dotazy novinářů odpovídal kapitán družstva a starosta v jedné osobě Jaroslav Ševela slovy: „…není důležité zvítězit ale zúčastnit se, ale v koutku duše…“ a dál nedopověděl. Cíl byl tedy snad jasný…

V prvním zápase družstvo remizovalo s domácí Spytihněví 2:2 (2x Radek Dvořák), když soupeř dal vyrovnávací gól až se závěrečným hvizdem. Jak se později ukázalo, byl to gól velmi důležitý. Navíc se v průběhu zápasu zranil Karel Horka a tým tak ztratil možnost střídání – tolik potřebného vydéchnutí. Muži pak sice zvítězili ve druhém utkání skupiny nad Halenkovicemi 3:1 (2x Radek Dvořák, Jan Rýdel), ale díky horšímu skóre jim uniklo finále. V zápase o třetí místo muži zdolali Babice 1:0 (opět Radek Dvořák) a získali bronzový pohár.

Je třeba podotknout, že za daného stavu to byl úspěch. Nebylo koho střídat a tak někteří hráči odehráli utkání tzv. na krev. Ale přesto (nebo možná právě proto) dokázali pobavit diváky zajímavou hrou a nevšedními fintami (např. nakopnutá branková konstrukce zakončená více-méně efektním parakotoulem a brázdou v trávníku, nebo vykopnutý krtek na malém vápně – v podání autora článku…). Do puntíku se tak potvrdila první část odpovědi kapitána spokojného hanáckého mužstva novinářům – „…néni dóležitý vyhráť, ale zóčastniť sa…“.

Byla to podařená akce a pěkně strávený den – zhruba to se dalo vyčíst ze spokojených a zřejmě i sportovní únavou poznamenaných tváří. Jak je vidět ze společné fotografie, tlumačovská výprava byla velmi početná a bylo o ní slyšet. Závěr celé akce obstaral podrobný rozbor herních a jiných situací a podle doporučení starostky Spytihněvi paní Marie Vojtíkové jsme si povídali i o tom, co je v obci nového – mají tady nové hřiště, nové tribuny a výborně tady grilují selata…