Domů » Zprávy » Horolezci, horolezkyně, horolezčata

Horolezci, horolezkyně, horolezčata

V úterý 14. května se deset tlumačovských dětí zúčastnilo akce pořádanou KIS „Horolezci, horolezkyně, horolezčata“.

Děti v doprovodu Renáty Nelešovská a Petry Šimoníkové odcestovaly vlakem do Kroměříže, kde navštívily klub pro mladé – JASPIS, v jehož areálu se horolezecká stěna nachází. Klub je nízkoprahové zařízení, které slouží ke smysluplnému využívání volného času neorganizovaných dětí a mládeže ve věku od 13 do 18 let a poskytuje speciální a návazné služby.

Akce byla původně naplánována pro tlumačovskou dospívající mládež (14-18 let) i s tím, že se mohou podívat, jak takový klub pro mladé funguje a jaké je jeho zařízení. Své poznatky měli hlavně využít při vyplňování dotazníku, který je dokonce měsíce května k dispozici v KIS nebo na webu Tlumačova a má sloužit jako podklad k připravovanému projektu „Integrovaný objekt sociálních služeb a veřejné správy“. Bohužel mládež neprojevila zájem, a tak byly osloveny mladší děti.

Každý účastník si mohl vyzkoušet lezení po horolezecké stěně. Odvaha dívkám ani chlapcům nechyběla, i když vylézt až na vrchol stěny se nepodařilo každému. O tom, že to nebylo vůbec jednoduché se mohly přesvědčit i samotné vedoucí. Čekání si děti krátily v klubovně hrou stolního fotbalu, tenisu nebo kulečníku.

V Kroměříži si všichni koupili zmrzlinu nebo něco jiného „dobrého na zub“. Také zbyl čas obstarat dárek pro rodiče.

I když počasí akci moc nepřálo a při zpáteční cestě hodně pršelo, děti se rozcházely domů spokojené a obohacené o další poznání a zkušenost.

Horolezci

Horolezci