Domů » Zprávy » Celorepublikové finále v aerobiku už je za námi…

Celorepublikové finále v aerobiku už je za námi…

Zajímá Vás, jak to dopadlo?
V sobotu 19.5.2007 byl pro všechny z aerobiku velkým dnem. Brzké ranní vstávání nikoho neodradilo a vyrazili jsme na finále v aerobiku „Děti fitness“, které se konalo v Praze Hostivaři.

Tentokrát nám již nestačil jen autobus, ale museli jsme přibrat i mikrobus, pro tak velký počet účastníků. Do Prahy se probojovala všechna družstva z kroužků aerobiků DDM Sluníčko Otrokovice, středisko Tlumačov ze semifinálového kola, které se konalo v Otrokovicích.

Dobrá nálada a bojovnost o co nejlepší výsledek vládla po celou dobu cesty v autobuse. Příjezd do Prahy, registrace a hurá do haly. Nervozita začala stoupat. Krásné kostýmy a hojnost družstev ve všech kategoriích. „Kdo je s námi v kategorii?“ „Znáte to družstvo?“ „Ti jsou s námi?“ To znělo neustále z úst našich dětí.

Soutěž byla zahájena nejmladší kategorií Školička 4 – 6 let. V této kategorii jsme neměli žádné zastoupení. Ale už Ti nejmenší ohromili svými sestavami a cvičením.

Nyní kategorie Přípravka 7 – 9 let. Slavnostní nástup a mezi těmito družstvy, byla i naše dvě a to Servírky a Indiáni. Servírky startovaly jako čtvrté. Na soutěž jsme připravili spoustu rekvizit a vytvořili prostředí kavárny, ve které vystupovali i hosté a číšník Martin, který je obsluhoval. Děvčata zacvičila sestavu velmi dobře a i moderátor podotkl: „Tak to byla reality šou.“ V této kategorii bylo 19 družstev. Indiáni vystupovali s číslem čtrnáct. Pro většinu z nich to byla premiéra na tak velkých závodech. Zvládli to však velmi dobře. Pětičlenná porota hodnotila jak choreografii, tak provedení, kostýmy, synchronizaci a celkový dojem. Při vyhodnocování byli všichni netrpěliví. Vyhodnocení probíhá vždy od posledního místa, což je velmi napínavé. Indiáni skončili na 18. místě a Servírky se probojovaly mezi deset nejlepších týmů a skončily na 9.místě. Jedna kategorie je za námi, ale napětí je pořád velké, protože máme v soutěži ještě dvě naše družstva.

Začíná kategorie Mladší 10 – 13 let. Tato kategorie je nejvíce obsazena. Pestrost a nápaditost sestav, které probíhaly jedna za druhou. Soutěžilo zde 33 družstev a mezi nimi i naši Mušketýři, kteří soutěžili s číslem třináct. Bude šťastné nebo ne? Poslední povzbuzení a hurá na plochu. Jedeme!!! „ Jeden za všechny, všichni za jednoho“, se rozeznělo halou. Všichni do toho dali maximum. Křik, úsměvy, stejné pohyby, dokonalá synchronizace… Mušketýři vyburcovali celou halu a jak moderátor po vystoupení zhodnotil: „Tak to byla nádherná podívaná.“ A je to za námi, ale ještě nás čekala dlouhá doba a spoustu družstev, než přišlo vyhodnocení . Tato kategorie probíhala dvě hodiny.

A je tady vyhodnocení. Opět se čte od posledního místa, tentokrát od 33. Doufali jsme, že se umístíme mezi nejlepšími deseti týmy. Semknuté ruce všech z družstva a čekání. Zase nás nepřečetli, napětí by se dalo krájet. Už je zde nejlepší desítka. Páté, čtvrté a je to tady. Jsme mezi nejlepšími třemi !!! Řev, slzy, radost… To vše zde probíhalo. Mušketýři získali v celorepublikovém finále krásné 3. místo.

Rychle se zkoncentrovat a připravit na poslední soutěžní vystoupení. Tentokrát nás čekala kategorie Početná družstva, ve které jsme vystupovali se sestavou Tlumačovská kapela. V této kategorii soutěžila pouze čtyři družstva, ale všechna na výborné úrovni. Proto nenecháváme nic náhodě a jdeme to toho naplno. Na některých je znát již velká únava po 8 hodinách soutěžení. Tato kategorie proběhla rychle a je tady vyhodnocení. Jen ať nejsme poslední, probíhalo hlavami dětí i dospělých z našeho fan clubu. Hurá! Jsme opět mezi nejlepšími třemi. Napětí z nás padá a čekáme, jaké místo jsme vybojovali. Tlumačovská kapela získává krásné 2.místo.
Tlumačov se stal nejúspěšnějším týmem z celé Moravy a odvážel si 2 poháry.

Byla to vyčerpávající, ale krásná sportovní sobota.
Chtěli bychom poděkovat Všem za podporu a také rodičům, kteří s námi prožívali atmosféru závodů přímo v hale v Praze.