Domů » Zprávy » Fotbalové utkání na zakončení sezóny

Fotbalové utkání na zakončení sezóny

V sobotu 5. listopadu 2005 na místním fotbalovém hřišti proběhlo k ukončení podzimní části soutěže utkání mezi mužstvem rodičů (otců) a fotbalových žáků. K výkopu, který byl naplánován na 14.00 hod, se sešlo víc jak dvacet mladých hráčů a jen 9 rodičů – tatínků…

Družstvo tatínků nastoupilo ve složení: Ladislav Ulman, Jiří Mouka, Jaroslav Ševela, Radek Šimoník, Pavel Kašpar, Miroslav Škrabal, Roman Zálešák, Oldřich Hrdina a Svatupluk Otevřel, který však byl sportovně indisponován a plnil funkci kouče.
Aby si zahráli všichni, tak tým dospělých byl posílen o mladé elévy fotbalového umění. Již od začátku utkání tým rodičů měl územní převahu a mužstvo žáků hrající v mistrovské sestavě bylo zatlačeno na svou polovinu hřiště. V družstvu dospělých prokazoval stále vysokou výkonnost Ladislav Ulman, který musel v mnoha případech dokazovat svůj fotbalový um i ve sprinterských soubojích se svým nejstarším synem Laďou. Také Miroslav Škrabal st. si vzpomenul na svá nejlepší fotbalová léta a jeho kopací technika a zejména přihrávky tzv. šajtlí můžou být inspirací pro všechny mladé fotbalisty. I trenéři – Oldřich Hrdina a Roman Zálešák ukázali, že hrát fotbal umějí a zejména Roman Zálešák předvedl několik sprintů, za něž by se nemusel stydět ani Milan Baroš. V poslední řadě je potřeba vyzvednout výkon brankáře mužstva dospělých Michala Janoštíka ( zapůjčený z mužstva žáků – roč. nar. 1995 ), který několika zákroky prokázal, že z něho může vyrůst výborný brankář pro tlumačovskou kopanou.
Závěrečný výsledek v poměru 5 : 3 pro mužstvo dospělých není až tak důležitý, ale přesto mladým fotbalistům ukazuje, že se mají od svých rodičů pořád co učit ! :-)))