Domů » Zprávy » DDM Sluníčko Tlumačov – Akce ve Sluníčku

DDM Sluníčko Tlumačov – Akce ve Sluníčku

V měsíci lednu nabízel DDM Sluníčko, středisko Tlumačov v prostorách zrcadlové místnosti a herny „Předporodní kurz pro těhotné ženy“. Porodní asistentka Bc.Lenka Horáková předala nastávajícím maminkám cenné rady a zkušenosti, které jim pomohou připravit se na odjezd do porodnice, usnadnit průběh porodu, kojení, šestinedělí a péči o narozené děťátko.

Kurz nabízel nejen teoretické rady a informace, ale mnoho činností a cvičení si mohly budoucí maminky spolu se svými partnery vyzkoušet. Pro další zájemkyně připravujeme tento kurz i v měsíci dubnu. Potřebné informace získáte v kanceláři DDM.

Novinkou pro tvořivé byly 2 kurzy pletení z papírových ruliček. Pod vedením zručné lektorky Dany Vašíčkové z Tlumačova, se podařilo účastníkům kurzů uplést v první části věneček a ve druhé košík. Hotovému výrobku předcházely praktické informace, jak a z čeho se vyrábí papírové ruličky – jejich namotávání a barvení. Dále jaké se používají laky na závěrečnou fixaci výrobku. Každý si vyzkoušel připravit několik papírových ruliček, aby si je pro další tvoření mohl namotat sám. Pak už následovalo samotné pletení. Díky trpělivosti lektorky a šikovnosti účastníků se všem dílo vydařilo a vlastnoručně vyrobené věnečky a košíčky budou zdobit mnoho domácností. Dobrá zpráva pro zájemce o tuto výtvarnou techniku – další kurz papírového pletení připravujeme na měsíc duben .
Maminky, tatínci a jejich malé děti zamířili do DDM Sluníčko, středisko Tlumačov, kde jsme pro ně připravili keramické tvoření s názvem ,,Otisky“. Rodiče si vytvořili z keramické hlíny destičku, do které otiskli dlaň nebo chodidlo svého dítěte a vepsali jméno a datum, kdy byla destička vytvořena. Po naglazování a dokončení destičky vymývanou technikou, které se konalo začátkem března, si odnesli krásnou památku na nejrannější léta svých ratolestí a můžou sledovat a přirovnávat, jak děti rostou. Výtvarné kurzy a tvořivé akce probíhají ve výtvarné třídě DDM.

V DDM Sluníčko – v tělocvičně a zrcadlové místnosti probíhají aerobiková soustředění, kde se děti ze soutěžních aerobikových týmů pilně připravují na blížící se závody skupinových choreografií, kterých se budou účastnit. V letošním roce máme opět 5 soutěžních skupin. Tak nám držte pěsti, ať se daří a získáme nějakou tu medaili.