Domů » Zprávy » DDM Sluníčko – Uteklo to velmi rychle (piráti z Karibiku)

DDM Sluníčko – Uteklo to velmi rychle (piráti z Karibiku)

Zdá se to jen mě, nebo i vám ostatním, že prázdniny utekly jako mávnutím kouzelného proutku? Velké přípravy, plány a vše uteklo jako voda. Zbylo však spoustu zážitků, nových přátelství a mnoho krásných vzpomínek.

I toto léto jsme se vypravili s 52 dětmi do RS Trnava u Slušovic na letní pobytový tábor pod názvem „Piráti z Karibiku“. 52 námořníků se ucházelo o místo na lodi kapitána Jacka Sparrowa, aby se společně s ním a jeho posádkou vypravili na cestu za dobrodružstvím. Pirátské zkoušky, které museli námořníci plnit, nebyly zrovna jednoduché, ale všichni je zvládli velmi dobře. Jejich snaha byla vždy ohodnocena stříbrnými mincemi „stříbrňáky“, nebo pirátskými penězi „pirátskými booty“, které získávali za svou odvahu, šikovnost a statečnost.
Úkoly pro námořníky byly připraveny nejen během dne, ale i ve večerních hodinách. Při večerní výpravě k Hoře poznání se museli spolehnout nejen na sebe, ale také své kamarády z týmu, aby vše zvládli a daný úkol splnili co nejlépe a nejrychleji. Splněním úkolu získávali námořníci tajné indicie, ze kterých měli vytvořit heslo, které by otevřelo bránu k Hoře poznání, kde se ukrývala vzácná antická váza.
Po splnění několika úkolů byli námořníci hodni přidat se k posádce kapitána Jacka Sparrowa a na jeho lodi Černá perla byli pasováni a oceněni pirátským šátkem a pirátskou klapkou na oko. Nyní je čekala další a další dobrodružství. Nechyběla ani výprava za pokladem nebo světelná noční cesta k zbloudilé duši mrtvého piráta.
Tajemné a dobrodružné výpravy byly doplněny o pirátské veselice a také velkou pirátskou svatbu, při které si kapitán Jack Sparrow bral za manželku Elizabeth Swann. Zákeřní cizinci však nepřáli této svatbě a Elizabeth Jackovi unesli. Jack však měl ty nejlepší piráty a jeho drahou Elizabeth mu našli a přivedli zpět.
Poslední večer si děti za své získané pirátské peníze „booty“, které jako jednotlivci získávaly, mohly nakoupit v pirátském obchodě. Čím více získaly během pobytu pirátských peněz, tím více mohly utrácet a nakupovat. Jejich píle a snaha byla oceněna. Také celá družstva si odvážela spoustu odměn, které pro ně posádka Jacka Sparrowa připravila. Tyto dárečky budou námořníkům připomínat chvíle, které za 11 dní zažili na ostrově Trnava společně s naší posádkou.
Během této doby se z dětí stali přátelští, dobrosrdeční, velkorysí, stateční, odvážní námořníci a doufám, že se s většinou potkáme při dalších našich dobrodružstvích.