Domů » Zprávy » Hlášení v MR 4.4.2024

Hlášení v MR 4.4.2024

U P O Z O R N Ě N Í na provádění výkopových prací

Informujeme občany, že v termínu 3.dubna – 5.července 2024 budou v ul. Přasličná, Jana Žižky, U Trojice, 6. května, Nová, Bedřicha Smetany, Švermova, Spojovací a Machovská postupně prováděny výkopové práce za účelem pokládky ochranných trubek optických kabelů pro internet. 

Během realizace stavby může docházet k omezení pohybu chodců a vozidel v jednotlivých lokalitách.

Žádáme proto všechny občany, aby při nezbytně nutném pohybu v okolí provádění stavebních prací, ve výše uvedeném termínu, dbali pokynů stavby a současně zvýšili svou opatrnost! DĚKUJEME ZA POCHOPENÍ !!!

DDM Sluníčko, středisko Tlumačov všechny srdečně zve na 18. ročník soutěže v aerobiku skupinových choreografií

„ O pohár starosty obce Tlumačov“ 

Soutěž se bude konat v sobotu 6. 4. 2024 v Městské sportovní hale v Otrokovicích. 

Opět na vás budou čekat choreografie plné energie, elánu, úsměvů, radosti, ale i dojetí. Přijďte podpořit všechny soutěžící, kteří se vracejí po dvouletém odloučení zpět na soutěžní plochu a budou vaši podporu určitě potřebovat.

Zahájení soutěže je od 9.15 hodin kategorií technickou, po skončení této kategorie bude soutěž pokračovat kategorií estetickou. Soutěž je rozdělena také do několika věkových kategorií.

V porotě zasedne opět MS v aerobiku David Holzer a také cvičitelka aerobiku Hanka Kynychová, kteří budou hodnotit slovně vystoupení dětí ihned po jejich odcvičení a předávat jim tak cenné rady. Celým soutěžním dnem nás bude provázet hudebník a textař Ziggy Horváth.

Pro účastníky je připraven doprovodný program, kde se představí skupina Megaveloši z AT Tlumačov. Vstupné činí děti do 2 let zdarma, 150 Kč dospělí, 70 Kč děti.

Přijďte podpořit všechna soutěžící družstva, která se sjedou se svými sestavami z širokého okolí. Bude to stát za to a vy u toho nemůžete přece chybět!!!

Společnost eg.d oznamuje přerušení dodávky elektrické energie v úterý 9.4.2024 od 8:00 – 14:00 hodin v ulicích: 6.května, Bedřicha Smetany, Dr. Ignáce Horníčka, Jana Žižky, Jiráskova, Krátká, Machovská, Masarykova, Mánesova, Nová, Přasličná, Spojovací, U Cementárny, U Trojice, Zábraní, Švermova. Přesný rozpis vypnutých čísel popisných je zveřejněn v informační desce před OÚ a na webových stránkách obce v sekci AKTUALITY.

Vážení fotbaloví přátelé zveme vás tímto na nedělní utkání A mužstva proti vedoucímu týmu z Tečovic. Začátek tohoto derby je stanoven na 15: 30.

Součástí nedělního programu je také tombola. Zatímco minulý zápas sponzorovala hospůdka Na hřišti, kde si všechny ceny odnesli domácí diváci, tentokrát je sponzorem podlahářství Limifloor. Těšíme se na vaši účast.

Firma JUKKA bude prodávat

v sobota 6. dubna 2024  v čase  9.30 – 10.30 hodin

na parkovišti u Sokolovny v Tlumačově

následující stromky k jarní výsadbě. Jabloně a hrušně i sloupcovité, meruňky, nektarinky, broskve, rezistentní švestky vhodné na pálení, švestky japonské, švestkomeruňky, ryngle, durancie, třešně, višně, višně keřové a zakrslé, třešňovišně, mandloně, kdouloně, jedlé kaštany, olivy, moruše, vrby keřové i stromkové, lísky keřové i stromkové, mrazuodolný fíkovník, granátové jablka, ziziphus jujuba, roubované ořešáky, keřové a stromkové rezistentní angrešty, keřové a stromkové rybízy černé, červené a bílé, stromkové a keřové josty, ostružiny černé, maliny červené,  černé a žluté, malinoostružiny, malinojahody, jahody i stáleplodící, rakytník, stolní vinnou révu, kanadské, indiánské a čukotské borůvky, růže keřové, pnoucí i stromkové, rododendrony, azalky, brusinky, 2-odrůdový ibišek, samosprašné minikiwi a velkoplodé kiwi, aronie keřové i stromkové, magnolie, hortenzie, motýlí keře, čilimník, šeřík keřový, mišpule a jiné. 

Více informací najdete na letácích ve vašich poštovních schránkách.

V pátek 5.4. bude 12:20-12:40 pan Křapa prodávat u sokolovny: 

– brambory konzumní 17,- cibuli, česnek 

– sadbové brambory Marabel, cibuli sazečku 

– jablka, hrušky, Řecké jahody 

– kapustu, květák, zelí, kořenová zelenina 

– čerstvá vejce od 2,50,- i dvoužloutková

– PEČENÉ ŽELÉ 

– Jesenický med květový a lesní 

–  fazole, kvašáky, medovinu, ovocná vína