Domů » Zprávy » Turnaj mladých fotbalistů

Turnaj mladých fotbalistů

V sobotu dne 28. května 2022 uspořádal S.K. Tlumačov již 5. ročník fotbalového turnaje přípravek a žáků. V této souvislosti je možné již tuto akci označit jako tradiční, vždyť v průběhu těchto pěti let se turnaje zúčastnilo již více jak tisíc malých fotbalistů a fotbalistek. Za největší úspěch považuji to, že se pořadatelům ze S.K. Tlumačov podařilo v každém roce turnaj uskutečnit, a to i v nelehkých časech covidové pandemie. V příštím roce 2023 bychom se jako pořadatelé chtěli vrátit k původnímu datu pořádání, které připadá vždy na 8. květen.

Letošní turnaj se konal ve třech kategoriích, a to mladší přípravky (hráči r. 2013 a ml.), dále v kategorii starší přípravky (určeno pro hráče r. 2011 a ml.) a v kategorii mladších žáků (hráči r. 2009 a ml.). Ve všech kategoriích se turnaje celkem zúčastnilo 16 mužstev, kdy všechny zúčastněné týmy předvedly pěkné fotbalové výkony plné nasazení a zapálení pro kopanou ve snaze dosáhnout co nejlepšího výsledku týmu. Po skončení všech utkání, která měla v jednotlivých kategoriích vysokou úroveň, bylo výsledky stanoveno následující pořadí. V kategorii mladší přípravky 1. místo Sokol Jaroslavice, 2. místo FK Chropyně, 3. místo SK Baťov 1931, ve starší přípravce se podařilo obhájit vítězství z roku 2021 týmu FK Fryšták, na druhém místě skončil SK Kostelec, 3. místo SK Baťov 1931. V kategorii mladších žáků bylo toto pořadí: 1. místo S.K. Tlumačov, 2. místo Sokol Tečovice, 3. místo SK Kostelec. Domácímu týmu mladších žáků se pod vedením trenérů Červenky a Machovského podařilo poprvé na domácím turnaji zvítězit. Chlapcům tímto moc blahopřejeme.  

Celá akce se velmi vydařila, zúčastnilo se jí více jak 200 dětí, které si turnaj krásně užily jak na fotbalovém hřišti při hře, tak i mimo zápasy, kdy velký úspěch, nejenom u dětí, měly pekařské a cukrářské výtvory maminek našich malých fotbalistů.

Na závěr bych chtěl poděkovat všem členům a činovníkům SK Tlumačov, kteří se podíleli na bezchybné organizaci celé akce, dále pak trenérům jednotlivých mužstev, kteří se u nás v Tlumačově starají o výchovu nové generace fotbalistů (p. Cigánek, p. Vlček, p. Machovský, p. Červenka a p. Ostrčilík) a samozřejmě obci Tlumačov za všestrannou podporu této akce.

                                                                        Za S.K. Tlumačov Pavel Karlík