Domů » Zprávy » Recese, soutěže i historie – na hradě Lukov

Recese, soutěže i historie – na hradě Lukov

LUKOV – Recesi, historii, ale především zábavu pro celé rodiny nabídne 9. Lukovský zimní víceboj, který se uskuteční v sobotu 15. února na hradě Lukově nedaleko Zlína. Registrace soutěžících začne v 9.30 před Domem Rudolfa Matouše, samotné soutěže odstartují v 10.00 na dolním hradě.
„Jde o sportovně společenskou akci, organizovanou na počest hraběte Františka Seilerna, organizátora prvního lyžařského závodu na území Českého království. Srdečně zveme k účasti,“ řekl Jiří Holík, předseda pořádajícího Spolku přátel hradu Lukova.
Velké soutěže budou dvě: O nejlepší sochu, a O nejlepší retro oblečení a SKI, v duchu doby hraběte Františka Seilern-Aspang (přelom 19. a 20. století). Poměřit své schopnosti budou moci účastníci také v tažení břemene, trefování cíle, hodu kládou do dálky, běhu do vrchu a běhu se sudem. „Pro úspěšné soutěžící máme množství cen. Hlavní cenou pro výherce soutěže o nejlepší retro oblečení bude sud piva „Rohozec,“ prozradil Jiří Holík.
Ve vyhřátém prostoru Hradních informací budou k zakoupení materiály o hradě, teplé nápoje, klobásky atd. Na hradě bude hořet táborový oheň, který umožní opečení špekáčků a klobásek.
Hrad Lukov, který kdysi patřil i králi Karlu IV., je velmi známou zříceninou, která se nachází asi tři kilometry od centra obce Lukov na Zlínsku. Již několik desítek let je soustavně opravován dobrovolníky, zejména se Spolku přátel hradu Lukova a Hnutí Brontosaurus. Od roku 1964 je hrad Lukov kulturní památkou. V průběhu každého roku jej navštíví tisíce lidí.
Ing. Jiří Holík, předseda Spolku přátel hradu Lukova, M: 608 568 142, E: holik.sphl@seznam.cz,
www.hradlukov.cz .