Domů » Zprávy » Tlumačovské pivní slavnosti se vydařily.

Tlumačovské pivní slavnosti se vydařily.

První srpnovou sobotu, přesněji 1. 8. 2015, měli možnosti milovníci piva degustovat výrobky regionálních mini a mikro pivovarů v našem okolí. Akci pořádal S. K. Tlumačov, sbor dobrovolných hasičů a Obec Tlumačov. Celý program slavností moderoval Martin Motýl.

Od 14 hodin se začal park v ulici Sokolská zaplňovat návštěvníky a pípy se roztočily naplno. I o další pochutiny nebyla nouze: v kotli se vařil guláš, z udírny a roštů voněly klobásky. Pro děti tu byla točená zmrzlina a ledová tříšť.
Pořadatelé nezapomněli ani na malé návštěvníky, takže ti se mohli „vyřádit“ na skákacím hradu a na trampolíně. Koníci z Ranče Tlumačov trpělivě, v horkém počasí, vozili děti parkem. A také si mohli zasoutěžit např.: kdo nejdříve vypije kofolu brčkem nebo nafoukne balónek, na čas se šlo s balonkem na lžičce, brčkem se přenášely lentilky a na závěr došlo dokonce i na soutěž ve zpěvu, takové „malé tlumačovské karaoke“.
V 18 hodin se parkem rozezněly tóny hudebních nástrojů dechové hudby Hanačka z Břestu. Při jejich písničkách si někteří rádi zatančili a zazpívali.
Nálada byla veselá a s přibývající konzumací piva ještě veselejší. Pomalu se začalo stmívat a to byl povel pro hudební skupinu „Motýl Band CZ“ aby „hrábla“ do strun a začala hrát známé songy. Přišla řada na soutěže pro dospělé: kdo nejrychleji vypije ½ litru piva a kdo nejdéle udrží v natažené ruce vodou naplněný tuplák. Soutěž o tzv. „plechovou hubu“, kdy se pojídaly opravdu hodně pálivé papričky, měla obrovský ohlas. Hodně jsme se všichni nasmáli při měření toho největšího břicha na letošních slavnostech. Představte si, že u jednoho soutěžícího nám nestačil jeden krejčovský metr! Obvod vítězného břicha byl 164 cm. Pak už následovala opravdu poslední soutěž, a to v hodu koulí v kategorii muži a ženy.
Vůbec historicky první pivní slavnosti se v naší obci vydařily. Počasí přálo, návštěvníků přišlo hodně, pivo teklo proudem, doprovodný program byl pestrý. Organizátoři děkují všem sponzorům za finanční i věcné dary a věří, že tato akce se stane další tlumačovskou tradicí.

Fotografie v galerii – Pivní slavnosti