Domů » Zprávy » DDM Sluníčko – připomenutí skupinových choreografií O pohár starosty Obce Tlumačov 2015

DDM Sluníčko – připomenutí skupinových choreografií O pohár starosty Obce Tlumačov 2015

V sobotu 11. 4. 2015 se konal ve Sportovní hale Otrokovice Štěrkoviště již 11.ročník soutěže skupinových choreografií „O pohár starosty obce Tlumačov“. Pojďme si připomenout tento ročník soutěže.

Soutěž zahájil starosta obce Tlumačov Petr Horka a místostarosta města Otrokovice Mgr. Jiří Veselý. Společně popřáli všem závodníkům sportovní úspěchy a předávali ceny.

V letošním roce opět do poroty zasedli odborníci z aerobikového a tanečního oboru. Slovní hodnocení ihned po skončení každé skladby a cenné rady soutěžícím a trenérům předával Mgr. David Holzer – MS v aerobiku a Hanka Kynychová – cvičitelka aerobiku a autorka charitativního projektu Hejbejte se. Soutěže se zúčastnilo 23 klubů z celé Moravy a k vidění bylo 64 soutěžních sestav ve 4 věkových kategoriích. Rozdělení týmů je dále na estetické, to jsou týmy, které dávají svým sestavám nápad, námět a děj a technické, které se spíše zaměřují na technické provedení sestavy a musí splňovat dané povinné cviky, které mají podle pravidel předvést všichni cvičenci. Letos jsme měli jako VIP hosty chlapeckou pěveckou skupinu NEW ELEMENT z Prahy, která nám soutěž zpestřila svými písničkami z jejich nového alba. V tomto roce se zúčastnilo soutěže okolo 800 soutěžících a podpořit je přišlo přes 600 diváků, kteří vytvořili skvělou atmosféru. Vše proběhlo bez problémů. Hudba hrála na plné pecky a byla velmi dobře řízena zvukařem p. Vítkem, za což mu patří velké poděkování.

Poděkování patří také skvělému moderátorovi Ziggy Horváthovi, který nás provázel celým soutěžním dnem. Dále všem pomocníkům, kteří se jakkoliv podíleli na přípravách a průběhu akce, taktéž Městské a Státní policii Otrokovice, která se podílela spolu s tlumačovskými hasiči na hladkém průběhu dopravy i našim zdravotnicím, které měly letos větší práci jak v minulých letech, ale zvládly vše na jedničku. Velké poděkování patří všem sponzorům, díky nimž si všechny děti bez rozdílu umístění odvážely krásné dárečky, které jim budou připomínat tento soutěžní den.

Poděkování patří rovněž obci Tlumačov, která se podílela na akci finančně a díky tomu získaly vítězné týmy krásné medaile a poháry. Porota byla nadšená z výkonů dětí a ohodnotila narůstající kvalitu připravených sestav.
Již nyní jednáme o účasti porotců na dalším ročníku soutěže, který by se měl konat 9.4.2016. Zatím všichni přislíbili účast. Už se moc těšíme. Také už jednáme s VIP hostem, a kdo to bude, to se nechte překvapit.

A jak to všechno dopadlo:

Kategorie do 7 let Estetická
1. K.I.S. Intensive Hodonín – Červená karkulka
2. Akropolis Uherské Hradiště – Princové jsou na draka, aneb princezny vládnou
3. DDM Sluníčko Otrokovice – Aerobik team Tlumačov – Sněhová říše

Kategorie do 7 let Technická
1. AK Zlín – Barvičky
2. Aerobic N.K. Kyjov – Minišpanělky
3. SK M-Aerobik Academy – Žvanilky s.r.o

Kategorie 8 – 10 let Estetická
1. DDM Sluníčko Otrokovice – Aerobik team Tlumačov – 101 Dalmatinů
2. Akropolis Uherské Hradiště – Malý Mozart
3. DDM Veselí nad Moravou – Domino

Kategorie 8 – 10 let Technická
1. AK Zlín – Margarita
2. 1.AC Uherský Brod – Ariana Grande
3. Aerobik Kostelec – V rytmu Hollywoodu

Kategorie 11 – 13 let Estetická
1. DDM Sluníčko Otrokovice – Wolfgang Amadeus Mozart
2. DDM Veselí nad Moravou – Kamera, klapka jedem
3. Akropolis Uherské Hradiště – Sněhurka a lovec

Kategorie 11 – 13 let Technická
1. AK Domeček Valašské Meziříčí – Happy
2. SK M-Aerobik Academy – Mamma Mia
3. Aerobic N.K. Kyjov – Hey, taxi

Kategorie 14 a více let Estetická
1. DDM Veselí nad Moravou – Kapky ohně
2. Aerobik Coufalovi Olomouc – Dýchla na nás minulost
3. DDM Sluníčko Otrokovice – Aerobik team Tlumačov – za hranicemi fantazie-Avatar

Kategorie 14 a více let Technická
1. SK M-Aerobik Academy – Euphoria
2. Aerobic N.K. Kyjov – Brasil
3. 1.AC Uherský Brod – Bon Jovi