Domů » Zprávy » Noční pohádkový park 2013

Noční pohádkový park 2013

Pátý ročník „ Nočního pohádkového parku“, který pro děti připravilo Kulturní a informační středisko ve spolupráci s Mateřskou školou Tlumačov, se konal v pátek 6. září 2013 od 18 hod. v parku na Sokolské ulici.

Pohádkovou říši navštívilo téměř 160 dětí a 150 dospělých. Na startu dostal každý kartičku, na které bylo značeno, kterým stanovištěm musí projít. Děti nejdříve došly k Lišce a Budulínkovi, kde přenášely misku s hráškem, potom je cesta zavedla k perníkové chaloupce, kde na ně čekala ježibaba, která je poslala do své chýše s úkolem, donést mezi hady a pavouky klubíčko. Potom pokračovaly bažinou ke Shrekovi a Fioně, kteří jim dali za úkol podle obrázků k sobě přiřadit pohádkové dvojice. Dále pro ně měl vodník připravené dřevěné rybičky, které děti chytaly na háček nebo magnet. O kousek dál na ně čekali dva klauni s bazénkem plných balónků a děti poznávaly různé barvy. Červená Karkulka s Myslivcem zapomněli, co vlastně patří do košíčku pro babičku a děti jim musely pomoct za dohledu spokojeně chrápajícího vlka v posteli. Překvapením pro děti bylo zcela nové stanoviště, kde si mohly společně s Taťkou Šmoulou a s jedním ze Šmoulů zajezdit slalom na koloběžce či odrážedle. Malí návštěvníci se nakonec vydali do strašidelného pekla, kde přikládali dřevo do kotle, aby nevyhasl. Za statečnost a odvahu dostal každý razítko a bonbón od samotného Lucifera. Po odevzdání kartičky dostali ti, co měli splněné všechny úkoly odměnu – oplatek. Po náročné stezce pohádkou byl u hasičů k dispozici bufet s občerstvením.
Velké dík patří všem účinkujícím, kteří dobrovolně a ochotně pomáhali při této akci a věnovali tak dětem svůj volný čas. Poděkování patří i všem sponzorům, kteří přispěli finančním darem, nebo sladkostmi. Byli to: Pohostinství na křižovatce, Klempířství Mouka, paní Chujacová, Psí Hubík, REMO CZ Tlumačov, s.r.o., Tesakryt Ladislav Pekárek, Slunečnice paní Šivelová, Cukrárna paní Ředinová, Řeznictví pan Novosad, Hospoda u Hřebčince a Area Trade.

Fotografie v galerii – Noční pohádkový park 2013