Domů » Zprávy » Úspěch fotbalové přípravky

Úspěch fotbalové přípravky

V sobotu 23.6.2012 se naši nejmenší fotbalisté spolu s některými rodiči rozjeli do Němčic nad Hanou, aby se zde zúčastnili turnaje starších přípravek.

Turnaj se konal na fotbalovém hřišti s ideálním travnatým povrchem a pro kluky byla opravdu radost na něm hrát.
Družstva byla v turnaji rozdělena do dvou skupin po pěti. Naši mladí fotbalisté byli vylosováni do skupiny s takovými mužstvy jako HFK Olomouc, FK Drnovice, FC Kostelec na Hané a domácími Němčicemi, což na první pohled nevzbuzovalo přílišné naděje na dobrý výsledek v turnaji, zvláště když ze skupiny postupovala dále pouze první dvě mužstva.
Navíc se hochům ani nepodařil vstup do turnaje, když v úvodním zápase prohráli s domácími Němčicemi 3:1. Podle na minutu stanoveného itineráře turnaje následoval zápas proti Drnovicím, ve kterém ztratili kluci nadějné vedení 3:0, aby zápas nakonec dopadl smírně 4:4. Zlepšený výkon proti Kostelci na Hané, který porazili 3:1, pak gradoval překvapivým, ale zaslouženým vítězstvím nad favorizovaným týmem HFK Olomouc v poměru 3:0! Toto vítězství spolu s lepším skóre znamenalo postup našich borců ze druhého místa ve skupině do semifinále. Nadšení kluků z postupu do boje o medaile se odrazilo na jejich výkonu proti SK Prostějov, který byl soupeřem v boji o finále. Kluci bojovali proti papírově silnějšímu soupeři jako parta, notně povzbuzováni rodiči i místními fanoušky, které si získali díky sympatickým výkonům. S netradiční motivací přišel i turnajový manažer mužstva František Kel jun., který slíbil klukům, že v případě vítězství jim zajistí u ředitele školy dva měsíce prázdnin… Vyrovnaný a dramatický zápas s prvky „velkého“ fotbalu rozhodli kluci až minutu před koncem, kdy po pěkné akci celého útoku vsítili vítězný gól na konečných 3:2. Závěrečnému tlaku již hoši odolali a postup do finále byl na světě!
Finálovým soupeřem bylo mužstvo z Holešova. Kluci bojovali a ještě po poločase drželi nadějný stav 1:2. Nakonec však ve finále soupeři podlehli, i když na hřišti nechali srdce a poslední zbytky sil.

Klukům patří velká pochvala za bojovnost, nasazení a reprezentaci Tlumačova. Stříbrná medaile z takto silně obsazeného turnaje je nesporným úspěchem a určitě také vyvrcholením a oceněním celoroční společné práce kluků a trenérů přípravky, kterými jsou Michal Hric, Jiří Kvasnička a Radek Dvořák.
Za rodiče a nejen za ně říkám všem: „hoši děkujem!“

Stránky přípravky na Facebooku www.facebook.com/pages/Přípravka-SK-Tlumačov/139205746101419