Domů » Zprávy » Posezení s cimbálovou muzikou a košt vína

Posezení s cimbálovou muzikou a košt vína

Tradicí obce Tlumačov se stal košt vína, který se tentokrát konal v sobotu 13. března 2010 v Klubu obce Zábraní. Pro 80 návštěvníků bylo opět přichystané kvalitní víno, které přivezl pan František Fuksa z Kroměříže.

Nejen dobré víno, ale i dobrá nálada a cimbálová muzika Dubina z Chropyně provázela účastníky po celý podvečer. Pan Fuksa si pro nás připravil hodinovou přednášku o kvalitním vínu, jehož 8 vzorků mohl každý ochutnat. Mezi 3 vzorky bílým, 1 růžovým a 4 červenými víny, si mohl každý účastník vybrat podle svého gusta.
Od 16 hodiny se klubem nesl zpěv při cimbálové muzice. Nezůstalo ovšem jen u zpěvu, ale přišla řada i na tanec. Tento košt vína „okořenily“pracovnice KIS i bohatou tombolou, za kterou chceme poděkovat sponzorům. První tři ceny byly losovány ze vstupenek. Ve 21 hodin všichni spokojeně a s dobrou náladou odcházeli domů.

Seznam sponzorů: PSVS, p. P. Horka, Talašovo zahradnictví, Area Trade, p. M. Škrabal, PSI p. Hubík, KOOK p. Baďura, p. I. Gazda, Zemský hřebčinec Tlumačov, lékárna Tlumačov, kadeřnictví Odložilová, manželé Moukovi, Metalšrot Tlumačov, M. Skácelová-trafika, Obec Tlumačov, Tesakryt p. Pekárek, KIS Tlumačov, NWT Hulín, Hospoda u Hřebčince, MUDr. M. Staněk a vinárna u Lišky p. Fuksy.

Další velké akce, na které vás zveme: „Hry seniorů Mikroregionu Jižní Haná“ – pátek 21. května 2010 od 9 hod. na fotbalovém hřišti v Hulíně. Doprava z Tlumačova je zajištěna, čas odjezdu i program her se dozvíte z obecních sdělovacích prostředků a plakátů. Dále přijměte naše pozvání na „Červnovou hanáckou slavnost v Tlumačově“ – taneční zábava, která se bude konat v pátek 18. 6. 2010 ve 20 hod. v parku. V sobotu 19. 6. 2010 na folklórní odpoledne, kde bude hostem zpěvák lidových písní Jožka Šmukař s kapelou. Neděle 20. 6. 2010 bude patřit dětem – pracovnice DDM Sluníčko je čekají v parku na tradičním Dětském dnu.
Na začátek prázdnin, sobota 3. července 2010, je připraveno „Sportovní odpoledne“. Bude se konat na místním fotbalovém hřišti. Na programu je fotbalový turnaj starších pánů, humorné soutěžní disciplíny a večer taneční zábava. Pozvání na tuto akci přijali naši přátelé z Ďanové.

Fotografie v galerii – Posezení s cimbálovou muzikou a košt vína