Domů » Zprávy » Zájezd do Slováckého divadla v Uherském Hradišti – paní Květa Fialová byla skvělá

Zájezd do Slováckého divadla v Uherském Hradišti – paní Květa Fialová byla skvělá

V pátek 19. března 2010 se vydala skupina tlumačovských občanů na divadelní představení do Slováckého divadla v Uherském Hradišti. Čekala je divadelní hra od amerického herce, producenta a především nejoblíbenějšího hollywoodského režiséra Colina Higginse s názvem Harold a Maude.

Hlavními postavami této divadelní hry jsou Maude a Harold – mladý muž, jehož jedinou zábavou je inscenovat své sebevraždy a obcházet pohřby neznámých lidí. Jeho protikladem je osmdesátiletá Maude, se kterou se seznámí právě na pohřbech. Maude je, i přes svůj věk, plná chuti do života, plná touhy a ztřeštěných nápadů. Řídí se heslem, co můžeš prožít dnes, neodkládej na zítřek. Pomůže Haroldovi najít smysl života. S postupem času se mezi titulní nesourodou dvojicí vytváří silný citový vztah, jenž ke konci příběhu překračuje hranice přátelství.
Hlavní roli Maude zahrála naše významná česká herečka Květa Fialová, která všechny diváky uchvátila svou vitalitou a neopakovatelným hereckým výkonem, zvláště s ohledem na její věk, který si, jak sama říká nepřipouští, ale považuje. Dobře jí sekundoval i mladý herec Josef Kubáník, představitel Harolda.
Je třeba poděkovat Kulturnímu a informačnímu středisku Tlumačov a Obci Tlumačov, za zajištění této kulturní akce, z níž odcházeli Tlumačáci s příjemnými pocity hezky prožitého večera a obohaceni o nové dojmy.
Mgr. Jiřina Rýdlová