Domů » Zprávy » Letní dobrodružství se Sluníčkem

Letní dobrodružství se Sluníčkem

Letošní příměstský tábor s tradičním názvem Letní dobrodružství, který pořádal DDM Sluníčko Otrokovice, odloučené pracoviště Tlumačov, se opravdu vydařil. Jeden výlet střídal druhý a společně s dětmi jsme navštívili místa, kde mnozí dosud ještě nebyli.

Strašidelné bylo putování žalářem na hradě Špilberku v Brně, které vystřídalo poutavé hraní ve Tvořivé dílně, přímo v areálu tohoto hradu. Zde děti nahlédly do historie Brna a okolí. Hravou formou plnily rozmanité úkoly, různé tajenky a hádanky. Kluci si mohli vyzkoušet přilbu s brněním a meč. Dívky neodolaly a oblékly se do středověkých šatů a na chvíli se z nich staly princezny.
Další den jsme strávili na koupališti v Otrokovicích, kde byla příjemně vyhřívaná voda.
Velmi poučné bylo putování vlastivědnou stezkou Z Předmostí až do pravěku.

Cestou jsme se z informačních panelů dozvěděli odpovědi na otázky o našich pravěkých předcích, jejich obydlích či mamutech. Po trase jsme plnili různé úkoly a kolem přírodního amfiteátru zvaném Píseček, jsme dorazili až na Školní kopec. Tam nás zaujala Zvonička, na kterou lze zahrát paličkou jednoduché melodie nebo Sluneční brána, což byla dřevěná stavba se slunečními hodinami, kalendářem, hvězdnou oblohou a fázemi měsíce. V trávě kolem brány si každý našel kámen se svým znamením, ve kterém se narodil. Na závěr putování jsme dorazili až k mamutíku Tomovi. Všichni společně jsme zvládli téměř osmi kilometrovou trasu.

Týden prázdninového dobrodružství rychle uběhl, ale myslím, že z něj mají všichni spoustu zážitků a nových kamarádů.