Domů » Zprávy » MAJSTROVSTVÁ SLOVENSKEJ REPUBLIKY 23.-24.9.2006

MAJSTROVSTVÁ SLOVENSKEJ REPUBLIKY 23.-24.9.2006

Posledních pár let se stává tradicí, že nesmíme chybět na slovenském Mistrovství republiky. Letos jsme si jeli zacvičit na MSR do Popradu.

Po dlouhé cestě jsme do Popradu dorazili asi ve 2000 , kdy už byla neskutečná zima a museli jsme už vytáhnout zimní bundy. Po příjezdu šli ještě někteří z nás trénovat na koně z Popradu. Poté jsme se odebrali na hotel. Když jsme přijeli, byli jsme docela překvapeni – spali jsme na tří hvězdičkovém hotelu. Všichni náležitě padli únavou do postele a nechali si zdát o zítřejších závodech.
V sobotu ráno jsme se probudili do slunečného rána a vyrazili do závodního areálu. Závod začínal povinnými sestavami jednotlivců.Od nás startovali Alice Eimová na koni Lady´s Lower a Petr Eim na koni Celnic pod vedením Jána Tribuly a Margita Urbanová a Tereza Hanová na koni Alf , kterého lonžoval Boris Kodak z Topolčianek.Následovali povinné sestavy skupin a potom volné sestavy jednotlivců. Po odcvičení volných sestav jsme jeli zpět na hotel, abychom se připravili na večerní vyhlášení slovenského voltižního poháru. Vyhlášeni byli nejlepší muži, ženy, skupina a také kůň roku. Celý večer byl výborně zorganizovaný a myslím, že se nenašel člověk, který by se nebavil.
V neděli se cvičily volné a technické sestavy jednotlivců a volné sestavy skupin. Výrazným zpestřením byla soutěž dvojic, ze kterých se asi nejvíce líbila dvojice složená ze závodnice z Ruska a Norska. Následovalo vyhlášení výsledků. Vítězové dostali obrovské poháry, jak se na Mistrovství republiky sluší a patří.

MUŽI :
1. Ladislav Majdlen – SOUP Šala
2. Adrián Tóth – SOUP Šala
3. Tomáš Sátor – SOUP Šala
4. Petr Eim – ČR, TJ voltiž Tlumačov

ŽENY : 1. Jana Fodorová – UVL Košice
2. Andrea Bičová – SOUP Šala
3. Silvia Ižmanová – SOUP Šala
6. Alice Eimová – ČR, TJ voltiž Tlumačov
7. Margita Urbanová – ČR, TJ voltiž Tlumačov

SKUPINY : 1. SOUP Šala
2. UVL Košice
3. Topolčianky

Všichni jsme se shodli, že tyto závody byly v poslední době asi ty nejlepší, na kterých jsme byli. Byly organizačně perfektně zvládnuté a hlavně se nikam nespěchalo. Byl to pro nás skvělý zážitek a doufáme, že se tam budeme někdy zase moct vrátit!