Domů » Zprávy » SVĚTOVÉ JEZDECKÉ HRY AACHEN 2006

SVĚTOVÉ JEZDECKÉ HRY AACHEN 2006

V německém Aachenu proběhly ve dnech 20.8. – 3.9. Světové jezdecké hry. Jednou z disciplín byla i voltiž.Českou republiku odjelo reprezentovat celkem 6 jednotlivců a skupina z TJ Slovan Frenštát. A jak naše účast na Světových hrách vypadala?

V sobotu 19. srpna vyjela z Frenštátu p. Radhošťem část české voltižní výpravy a po cestě jsme i my, závodníci z TJ voltiž Tlumačov a vedoucí ekipy ing. Nora Hořická. Do areálu světových her jsme dorazili na druhý den ráno.Po příjezdu jsme ustájili koně, akreditovali se a vyrazili na slavnostní zahajovací ceremoniál. V pondělí a v úterý jsme měli ještě vyhrazený čas na tréninky a dopilovávání sestav. Ve středu ráno začala povinná veterinární prohlídka. Z našich pěti koní neprošla klisna Nicol. Skupina si ale přivezla náhradního koně Robina Purinu na kterém dříve trénovala. Celou prohlídkou neprošli jenom 2 koně, a to český a slovenský kůň pro skupinu.
Čtvrtek ráno začal povinnými sestavami žen, ve kterých nás reprezentovaly Jana Sklenaříková Michaela Andrlíková na Eskadře a Alice Eimová na Robinovi Purina. Děvčata byla velmi nervózní a právem. Zahajovaly celou soutěž, startovaly 2. a 3.. Soutěž pokračovala povinnými sestavami skupin, po kterých byla česká skupina na 8. místě. Večer následovaly povinné sestavy mužů, kde nás reprezentovali Petr Eim a Jakub Dujíček na Catalinovi IV – 33 a Lukáš Klouda na Duke 2.
V pátek brzo ráno probíhaly volné sestavy první poloviny žen a druhá následovala odpoledne. Až teprve pozdě večer začaly volné sestavy mužů. Ty probíhaly podivným způsobem – prvnímu cvičenci se splašil kůň tak, že nezacvičil vůbec nic. Tohle plašení se nevyhlo ani našemu Catalinovi.Díky tomu do finále postoupil pouze Lukáš Klouda.
V sobotu pokračovaly volné sestavy skupin. Naše skupina postupovala do finále z 11. místa. Skupin bylo celkem 15 a do finále postupovalo 12. Nedělní volnou sestavu už naše skupina zvládla dobře, ale jejich výkon stačil pouze na 10. místo.
Zpestřením celých závodů byla ,,Oldy show“ voltižních veteránů, kde se předvedl i Dalibor Balžek skvělým saltem dozadu.
Celé závody nám zpestřovala řada zábav, jako např. národní večer, kde česká voltižní výprava excelovala s tanečním vystoupením podle videoklipu k hitu ,,Call on me“.
Myslím, že až na některé neúspěchy se závody poměrně vydařily a z Aachenu jsme odjížděli docela spokojeni.

MUŽI :
1. Kai Vorberg – Německo
2. Gero Mayer – Německo
3. Ladislav Majdlen – Slovensko
8. Lukáš Klouda – Česká republika
18.Jakub Dujíček – Česká republika
19. Petr Eim – Česká republika

ŽENY :
1. Megan Benjamin – USA
2. Kathi Faltin – Rakousko
3. Sissi Jarz – Rakousko

SKUPINY :
1. Německo
2. USA
3. Rakousko
10. Česká republika