Domů » Zprávy » Příměstský tábor – Ostrov pokladů

Příměstský tábor – Ostrov pokladů

Příměstského tábora v Tlumačově se zúčastnilo celkem 22 dětí, pro které jsme na každý den v týdnu připravily pestrý program.

V pondělí jsme děti naučily zdobit trička novou výtvarnou technikou -barvení speciálními duhovými barvami Iberia – Kit. Před polednem jsme se vypravili do Hulína, kde jsme plánovali koupání na koupališti. Bohužel nám počasí nepřálo a začalo pršet. Zbytek dne jsme soutěžili o ,, černé perly “, kterých se děti snažily po celý týden získat co nejvíce.
Následující den jsme se vydali na celodenní výlet do Vyškova do ZOO parku a nově vybudovaného Dino parku. Děti se ocitly v prostředí druhohor a mohly vidět spoustu obrovských i menších dinosaurů z tohoto období. Velkým zážitkem pro všechny bylo zhlédnutí 3D kina o vzniku života na Zemi. Tento den se nám déšť také nevyhnul a tak jsme zbytek prohlídky ZOO zvládli v pláštěnkách. Na prohlídku náměstí ve Vyškově nám opět vysvitlo sluníčko.
Ve středu jsme se vypravili do Otrokovic, navštívit děti z jachtingového tábora na táborové základně na Štěrkovišti. Byli jsme mile přivítáni a pozváni na projížďku na jachtičkách. Někteří si tuto plavbu vyzkoušeli poprvé v životě. Plánovanou odpolední procházku zpět do Tlumačova nám opět překazil déšť, tentokrát ale velmi vydatný. Něž jsme se dostali k autobusové zastávce, tak na nás nezbylo jediné místečko suché.
Čtvrteční den sliboval konečně sluníčko. Toho jsme chtěli využít a tak jsme zvolili výlet do nedaleké Chropyně. Po poutavé prohlídce zámku jsme zavítali do vyhřívaného koupaliště.
Poslední den byl plný zábavy, soutěží a her. Děti mohly své nasbírané černé perly proměnit za pěkný dárek na památku. Týden Ostrov pokladů uplynul a všichni se již těší na další připravované akce.