Domů » Zprávy » Fotbalové zastupitelstvo „zlaté“ – jejich ženy bronzové!

Fotbalové zastupitelstvo „zlaté“ – jejich ženy bronzové!

Nejlepší fotbalové zastupitelstvo ve Zlínském regionu má obec Tlumačov, ženské družstvo vybojovalo krásnou bronzovou příčku! V sobotu 16.9.2006 se na hřišti Slovácké Sparty Spytihněv konal již osmý ročník turnaje zastupitelů v malé kopané.

Tím, čím byl pro fotbalisty turnaj mistrovství světa v Německu, tím byl pro obecní zastupitelstva fotbalový turnaj zastupitelů ve Spytihněvi – zcela jistě nadsazená myšlenka, ale bez patřičného „vyhecování“ asi nelze dosáhnout úspěchu…
Družstvo našich mužů se turnaje zastupitelů zúčastnilo již celkově potřetí, přičemž dva předchozí starty skončilo vždy na druhém místě, když pokaždé prohrálo až ve finále. Letos bylo na hráčích vidět odhodlání, že do třetice to již musí vyjít a putovní pohár musí skončit v Tlumačově. A povedlo se! Po těžké základní skupině A, ve které mužstvo postupně zdolalo Komárov 3:1, pak si poradilo s Halenkovicemi 4:0 a v repríze loňského finále zdolalo Žlutavy 2:0, se mužstvo probojovalo do až vytouženého finále. V něm se utkalo s nepříjemným soupeřem z Napajedel, vítězem skupiny B. Finále bylo spíše taktickou bitvou s několika ojedinělými šancemi. Na našich hráčích však byla vidět větší fotbalovost a hlavně více odhodlání a touhy po vítězství. Krásnou akcí po ose Kel – Horka – Dvořák nakonec naši zastupitelé rozhodli o těsné jednobrankové výhře a zaslouženě se radovali z celkového vítězství v turnaji. Družstvo zastupitelů Tlumačova tak bude navždy vyryto zlatým písmem na podstavci putovního poháru turnaje zastupitelů jako vítěz ročníku 2006.
Ozdobou turnaje žen – a to nejen svým vzhledem a krásnými dresy, ale hlavně předvedenou hrou – bylo družstvo žen zastupitelů z Tlumačova. Svoji premiérovou účast v turnaji proměnilo v krásnou bronzovou příčku! Na tu ji odsunul ze stříbrného místa až v úplném závěru penaltový rozstřel s družstvem ze Žlutav, který bohužel naše ženy prohrály. Ale i tak BRAVO!!! Tlumačovské fotbalistky prokázaly bojovnost a v závěru turnaje již působily jako semknutý celek s fotbalovým projevem a jejich výkon šel nahoru. Po úvodní prohře s vítězkami turnaje z Halenkovic 1:0, remizovaly ženy se Žlutavami 0:0, pak zdolaly domácí Spytihněv 2:1 a nakonec porazily „babice“ z Babic 1:0. V šatně si pak slíbily, že pokud dostanou šanci, není lepší výsledek nedosažitelný a dokonce zazněly i hlasy, že by nebylo marné zkusit pár tréninků… Uvidíme.

Celou akci pořádal tradičně Obecní úřad ve Spytihněvi v čele se starostkou paní Marií Vojtíkovou. Organizátorům, kterým přálo i počasí, patří poděkování za dobře odvedenou práci.

Družstvo mužů
družstvo zastupitelů
Nahoře zleva: R. Dvořák, A. Jonášek, K. Horka, J. Ševela, P. Horka, F.Kel
Dole: Š. Hrtús, J. Rýdel, R. Huráň, M. Veselský

Družstvo žen
Družstvo žen
Nahoře zleva: L. Horková, I. Horková, H. Rýdlová, V. Ševelová, M. Huráňová
Dole: S. Hrtúsová, P. Huráňová
Ležící: J. Dvořáková,