Domů » Zprávy » CVI** Brno – Tetčice 13. – 14. 5. 2006

CVI** Brno – Tetčice 13. – 14. 5. 2006

Dne 12.5. 2006 se sjeli všichni čeští reprezentanti do jezdecké haly v Tetčicích, kde se konaly , pro nás první, mezinárodní závody s nominací na Světové jezdecké hry v Německu. Na těchto závodech samozřejmě nesměli chybět ani reprezentanti z TJ voltiž Tlumačov a koně Farmon a Catalin IV.

Objevili se zde také závodníci z dalekých zemí, jako třeba Jihoafrická republika, Kanada a Jižní Korea.. Hned po příjezdu následovala povinná veterinární prohlídka, kterou tlumačovští koně bez problémů prošli.

Následující den začal povinnými sestavami skupin. V této kategorii cvičily celkem čtyři skupiny a to dvě z ČR – TJ Slovan Frenštát a TJJ Lucky Drásov, a dvě ze Slovenska – JO TJ Slávia UVL Košice a nynější mistři Evropy SOUP Šala. Poté následovaly povinné sestavy jednotlivců A a B. V kategorii mužů reprezentovali Českou republiku pouze tři muži, mezi které patřili i Petr Eim a Jakub Dujíček. Z žen to byly Alice Eimová, Margita Urbanová a za kategorii B Tereza Hanová.Jednotlivcům se povinné sestavy povedly a právem se těšili, až předvedou své volné sestavy, na kterých pilně pracovali.Odpolední program začal volnými sestavami skupin, ve kterých excelovala slovenská skupina z Šaly.Následovaly volné sestavy jednotlivců, které rozhodovaly o postupu do nedělního finále.Tlumačovským jednotlivcům se volné sestavy zdařily. Do finále postoupili jen Petr Eim s Jakubem Dujíčkem a dva závodníci z TJJ Lucky Drásov Lukáš Klouda a Jana Sklenaříková.

Nedělní program byl už o něco kratší, protože do finále postupovalo jen 15 žen a mužů. Skupiny postoupily všechny, ale Košická skupina musela kvůli neposlušnosti koně odstoupit. Ostatní skupiny zacvičily volné sestavy ještě lépe než v sobotu, o čemž svědčí jejich umístění. Jednotlivce čekaly ještě technické a volné sestavy.Jednotlivci byli se svými sestavami spokojeni a pouze doufali v dobré umístění.Nemalé poděkování patří lonžérům Pavlíně Neprašové a Kateřině Králové a také koním Catalinovi IV, na kterém cvičili tlumačovští jednotlivci, ale taky Farmonovi, který nesl závodníky z Polska Jižní Koreje.

Po sestavě posledního závodníka následovalo defilé koní, na kterém dostali všichni koně stužku a něco dobrého na zub. Potom už se s velkým napětím shromáždili závodníci ze všech zemí v hale k vyhlášení výsledků. To vy padalo následovně :

Jednotlivci MUŽI :
1. místo – Petr Eim – Česká republika, TJ voltiž Tlumačov
2. místo – Ladislav Majdlen – Slovenská republika
3. místo – Adrián Tóth – Slovenská republika
4. místo – Jakub Dujíček – Česká republika, TJ voltiž Tlumačov

Jednotlivci ŽENY A :
1. místo – Sissi Jarz – Rakousko
2. místo – Jana Fodorová – Slovenská republika
3. místo – Kristificz Binder – Rakousko
5. místo – Jana Sklenaříková – Česká republika, TJJ Lucky Drásov
19. místo – Alice Eimová – Česká republika, TJ voltiž Tlumačov
21. místo – Margita Urbanová – Česká republika, Tj voltiž Tlumačov

Jednotlivci ŽENY B :
1. místo – Stefanie Kowald – Rakousko
2. místo – Jovana Pejčicová – Slovenská republika
3. místo – Jana Bartoňková – Česká republika, TJJ Lucky Drásov
15. místo – Tereza hanová – Česká republika, TJ voltiž Tlumačov

Skupiny A** :
1. místo – SOUP Šala – Slovenská republika
2. místo – TJ Slovan Frenštát p. R. – Česká republika
3. místo – TJJ Lucky Drásov – Česká republika
4. místo – JO TJ Slávia UVL Košice – Slovenská republika

Další články o voltiži