Domů » Zprávy » Noční pohádkový park

Noční pohádkový park

Zakončení prázdnin pro děti byla opět akce Noční pohádkový park, který pro ně připravily pracovnice Kulturního a informačního střediska Tlumačov v pátek 31. srpna 2018.

U vstupu děti přivítala pirátka společně s kočičkou, a ty jim rozdaly kartičku se stanovišti. Každý si mohl vybrat přívěšek na krk buď s rybičkou, ježkem, slonem či kolečkem.
Potom se děti vydaly na cestu pohádkou. Na začátku je přivítali dva klauni a jako úkolem dostaly vybrat kostky podle barviček a přemístit je do koše. Ferda Mravenec společně s Beruškou pro ně měli nachystáno stavění komínu z kostek podle velikosti. Z dálky už mohly vidět další stanoviště s rodinou Simpsonových, kde musely skládat z rozstříhaných kartiček postavy ze seriálu.
Vodník s Rusalkou chytali společně s dětmi rybičky na udici. O kousek dál čekala pro letošní rok děti novinka v podobě krásné Sněhurky se třemi trpaslíky. Děti měly za úkol koulet kolem stromu „jablíčko“. U Kohoutka a Slepičky děti přenášely zrní z místa na místo. Před strašidelným peklem je pozdravil sám pan Král se svou Královnou, kde děti skládaly pěnové puzzle. Konec pohádkové stezky patřil jako vždy pekelníkům. Děti házely kostky do pekelného chřtánu a kdo se netrefil, skončil v pytli a zůstal s čerty v pekle. U každého ze stanovišť děti dostaly za splněné úkoly sladkou odměnu. Na závěr odevzdaly u pirátky vyplněné kartičky s razítky a dostaly za statečnost sladkého Brumíka.
O občerstvení pro všechny se postarala paní Jana Skopalová.
Děkujeme chlapům z údržby a velké díky patří všem účastníkům, kteří pomáhají při této akci dobrovolně a ve svém volném čase. Bez nich by se tato akce neuskutečnila. Zvlášť dík patří chlapům do pekla, kteří mají s jeho chystáním nejvíc práce. Ale pánové stojí to opravdu za to!
Nové kostýmy a doplňky byly zakoupeny z financí, které se vybraly z Mikulášské pochůzky.
Těšíme se příští rok opět v pohádce.

Fotografie – https://kistlumacov.rajce.idnes.cz/Pohadkovy_park_2018/ .