Domů » Zprávy » Tradiční stavění májky proběhlo za slunečného, ale větrného počasí

Tradiční stavění májky proběhlo za slunečného, ale větrného počasí

V sobotu 27. dubna se tlumačovští občané opět sešli na tradiční události – stavění májky. Již několik let se tato krásná tradice dodržuje a každoročně přináší radost a pohodu všem obyvatelům.

Na náměstíčku před hasičskou zbrojnicí se v sobotním odpoledni 27. dubna objevil ozdobený kmen stromu, připravený k dalšímu kroku této tradiční slavnosti. Se stavěním májky nám velmi ochotně pomohli zaměstnanci údržby obce a samozřejmě místní muži. Jejich společné úsilí a odhodlání bylo završeno postavenou májkou, na jejímž vrcholu je umístěna obecní vlajka.

Pro všechny účastníky bylo přichystáno občerstvení v bufetu, kde nechyběly tekutiny ani pochutiny.

Věříme, že všichni, kdo se této události zúčastnili, si odnesli spoustu pozitivních zážitků a vzpomínek. Tradiční stavba májky opět potvrdila, že staré obyčeje mají v naší moderní době stále své nezastupitelné místo a přinášejí do našich životů radost a pohodu.

Za měsíc májku pokácíme, přesněji v sobotu 25. května. Všechny vás srdečně zveme. Na programu bude pro děti od 15 hodin vystoupení klauna Pepína Prcka, skákací hrad a opět bude zdarma bečka piva od starosty. Těšíme se na vás.

Fotografie z akce naleznete zde:

https://www.tlumacov.cz/zivot-v-obci/fotogalerie/fotogalerie-z-akci/fotogalerie-z-roku-2024/gallery/staveni-majky-6/