Domů » Zprávy » Patnáct dětí prožilo v naší knihovně krásnou Noc s Andersenem

Patnáct dětí prožilo v naší knihovně krásnou Noc s Andersenem

Noc s Andersenem je výjimečná akce, kterou knihovny pořádají s cílem podpořit lásku dětí k čtení. Tato událost se koná na počest narození dánského pohádkáře Hanse Christiana Andersena a navazuje na Mezinárodní den dětské knihy, který byl vyhlášen v roce 1967.

Dětské nocování v knihovně začíná v podvečer, kdy se děti sejdou v naší místní knihovně. Hlavním cílem je propojení zábavy, kreativity a čtení. Na začátku večera se 15 dětí ponořilo do tvořivých aktivit. S blížícími se Velikonocemi jsme se věnovali výrobě dekorací pro své maminky. Každé dítě si zdobilo své vlastní vajíčko, které se barvilo pomocí krepového papíru. Poté jsme vytvářeli pestré velikonoční zajíčky z papíru a ovečky z dutinkového vlákna.

Po tvůrčím odpoledni jsme se přesunuli do dětské herny, kde děti čekala překážková dráha na čas. Soutěžilo se o nejlepší čas a odměny. Po fyzické aktivitě se všichni sešli ke společné večeři. Oblíbeným jídlem jsou párky v rohlíku.

Večerní program pokračoval promítáním pohádky „Mezi živly“, při které si děti pochutnaly na nanuku. Po promítání a zábavě se přiblížil čas na odpočinek. Děti se uložily do spacáků, kde je čekalo čtení pohádek.

Následující ráno začínalo snídaní s buchtami, koláči a bábovkami připravenými maminkami. Po snídani se děti zapojily do různých soutěží a her, jako je hra na sochy, nebo pantomima, při které jsme hádali povolání rodičů. Děti si užívají zábavu a společnost svých kamarádů, a celkově se jedná o nezapomenutelný zážitek plný her a čtení, který mohou zažít pouze v rámci této speciální události v knihovně.

Fotografie z akce naleznete zde: https://www.tlumacov.cz/zivot-v-obci/fotogalerie/fotogalerie-z-akci/fotogalerie-z-roku-2024/gallery/noc-s-andersenem-6/