Domů » Zprávy » Tlumačovské seniorky přivezly medaile

Tlumačovské seniorky přivezly medaile

Pátek 8. září patřil seniorům. V Chropyni se konal 14. ročník Her seniorů Mikroregionu Jižní Haná.

Mikroregion Jižní Haná je svazek obcí v okresu Kroměříž a okresu Zlín. Cílem je spolupráce členských obcí s regionálními agenturami na mikroregionálních projektech a spolupráce v oblasti kultury a sportu. Sdružuje celkem 2 města a 2 obce: Chropyně, Hulín, Kvasice a Tlumačov. Byl založen v roce 2000.
Hry byly slavnostně zahájeny krátce po 9 hodině u chropyňského zámku. Všechny přítomné pozdravili představitelé obcí a měst mikroregionu. Poté se všichni průvodem vydali do kulturního domu. Tam bylo přichystáno 8 soutěží:

Lukostřelba – soutěží postupně všichni v daném družstvu, střílí šípy na terč, sčítá se počet bodů celého družstva.

Na lidovú notečku – soutěží všichni soutěžící, jejichž úkolem je doplnit chybějící slova do lidových písní, měří se na čas.

Cornhole – hod pytlíkem rýže na desku s otvorem, hráči se postupně střídají po každém odhodu, vítězí družstvo, které dříve dosáhne 21 bodů.

Vyhoď a chyť – míček na provázku přivázaný ke zvonu, cílem hry je chytit míček do zvonu, soutěží štafetově všichni, měří se čas celého družstva.

„Opičí dráha“ – slalom s využitím sportovního náčiní, soutěží celé družstvo, měří se čas.

Puzzle – skládání obrázků na čas.

Bludiště – cílem úkolu je najít cestu z bludiště, soutěží celé družstvo, měří se čas.

Oblékání košile – soutěží štafetově celé družstvo, měří se čas. Úkolem je na jednoho ze soutěžících obléct košili, další v pořadí musí zapnout všechny knoflíčky, další v řadě je rozepne a poslední z družstva ji ze spoluhráče vysleče a poskládá zpět na stoleček.

Naši obec reprezentovaly samé ženy: družstvo Tlumačov1: Libuše Škrabalová, Marie Ešlerová, Marie Mamicová, Ludmila Řezníková a Marie Strouhalová. Tlumačov2: Alena Hozová. Marie Jadrníčková, Květoslava Šopfová, Dana Kotlabová a Helena Zaoralová.

Po ukončení soutěží byl čas na oběd a kulturní vystoupení každé obce či města. Naše seniorky zatančily s deštníkem dvě skladby. Nacvičovaly 2 měsíce a výsledek byl výborný.  

Ve 13,30 hodin byly vyhlášeny výsledky jak soutěží, tak i vědomostního kvízu. Tlumačovské seniorky si z těchto her odvezly bronzovou a bramborovou medaili. Výborný výsledek. Blahopřejeme a děkujeme za skvělou reprezentaci naší obce.

PořadíNázev týmuDosažené body
1.Hulín 145
2.Chropyně 245
3.Tlumačov 142,5
4.Tlumačov 238,5
5.Chropyně 136,5
6.Kvasice 129,5
7.Hulín 228,5
8.Kvasice 221,5
Fotografie naleznete zde:

https://www.tlumacov.cz/zivot-v-obci/fotogalerie/fotogalerie-z-akci/fotogalerie-z-roku-2023/gallery/hry-senioru-mjh-chropyne-2023/