Domů » Zprávy » Pivaři se sešli na slavnosti

Pivaři se sešli na slavnosti

V sobotu 22. července měli možnosti milovníci piva degustovat výrobky regionálních mini a mikro pivovarů v našem okolí. Akci pořádal S. K. Tlumačov a Obec Tlumačov. Pivní slavnosti se poprvé konaly v roce 2015, tento rok byly po sedmé. V roce 2020 a 2021 se nekonaly kvůli pandemii koronaviru.

Od 16 hodin se začal park v ulici Sokolská zaplňovat návštěvníky a pípy se roztočily naplno. Pivaři měli možnost ochutnat až 16 druhů piva. I o další pochutiny nebyla nouze: na rožni se točila živáňská, z udírny a roštů voněly klobásky, cigára, bramboráky a další pochutiny.
Pořadatelé nezapomněli ani na malé návštěvníky, takže ti se mohli „vyřádit“ na skákacím hradu a nechat si namalovat, nejen na obličej, hezký obrázek. A také si mohli zasoutěžit např.: kdo nejdříve nafoukne balónek, na čas se šlo s balonkem na lžičce a brčkem se přenášely lentilky. Karikaturista, pan Skura z Ostravy, měl opět plné ruce práce s malováním.
Nálada byla veselá a s přibývající konzumací piva ještě veselejší. V podvečer se návštěvníkům představila začínající kapela JAY RABBIT. Pomalu se začalo stmívat, a to byl povel pro hudební skupinu Kosovci, aby „hrábla“ do strun a začala hrát známé songy.

Přišla řada na soutěže pro dospělé: kdo nejrychleji vypije tuplák piva a kdo nejdéle udrží v natažené ruce vodou naplněný tuplák. Soutěž o tzv. „plechovou hubu“, kdy se pojídaly opravdu hodně pálivé papričky, měla velký ohlas. Nebylo důležité, kdo vyhrál, ale zúčastnit se, to byla výzva.

Počasí přálo, přišlo 500 návštěvníků, pivo teklo proudem, doprovodný program byl pestrý. Za rok přátelé, na shledanou. 

Foto z celé akce naleznete zde: https://www.tlumacov.cz/zivot-v-obci/fotogalerie/fotogalerie-z-akci/fotogalerie-z-roku-2023/gallery/tlumacovske-pivni-slavnosti/