Domů » Zprávy » Putování se Sluníčkem

Putování se Sluníčkem

V sobotu 26. 3. 2022 pořádal Dům dětí a mládeže Sluníčko Otrokovice, odloučené pracoviště Tlumačov ve spolupráci s KIS Tlumačov, SDH Tlumačov a Kurovickým lomem novou turistickou akci „Putování se Sluníčkem“. Akce byla původně v plánu již před 2 lety, ale z důvodu epidemiologické situace nám její konání nebylo umožněno a akce musela být přesunuta. Vzhledem k tomu, že to byla akce nová, jsme netrpělivě čekali, jaký bude zájem z řad veřejnosti. Krásné, teplé, slunečné počasí však nalákalo spoustu účastníků, kteří trávili tento sobotní den právě s námi.

Akce byla zahájena v KIS Tlumačov, kde každý obdržel mapu s plánem cesty a tajenkou. Trasa byla zpestřena o úkoly s otázkami nejen pro děti, ale také pro dospělé. Celkem 10 úkolů přivedlo účastníky až do cíle, který byl v kurovickém lomu. Zde za správné vyplnění tajenky a splnění úkolů, každý obdržel sladkou odměnu a také putovní turistickou vizitku, která byla připravena speciálně pro tuto akci. Správná odpověď byla „Chřapáč bělonohý“, což je mimořádný hřib, který se zde v kurovickém lomu ještě před 2 lety vyskytoval.

Po příchodu do cíle si v lomu mohl každý účastník tento slunečný den trávit po svém. Připraveno bylo spoustu aktivit pro děti, tvořivá dílnička nebo odpočinkové stolečky s deskovými hrami. Kdo měl zájem, mohl si pod profesionálním dohledem tlumačovských hasičů opékat špekáčky u ohniště nebo si zakoupit občerstvení v Domácím bistru. Atmosféra v lomu byla skvělá. Připadalo nám, jakoby se zde zastavil čas. Nikdo nikde nespěchal, všichni relaxovali a užívali si krásného teplého slunečného počasí. Kurovický lom je nádherným místem pro tento typ činnosti. Od roku 1997 byl vyhlášen přírodní památkou a je bohatý na spoustu živočichů a také rostlin.

Jsme rádi, že na akci dorazila velká řada účastníků nejen z Tlumačova, ale také z jiných koutů ČR. Velké poděkování patří pořadatelům, spolupořadatelům a všem, kteří se jakkoliv na akci podíleli. Děkujeme a budeme se těšit v příštím roce, že se opět na akci „Putování se Sluníčkem“ potkáme.

Fotografie z putování naleznete v galerii >

Bc. Hlobilová Hana
Vedoucí oddělení Tlumačov DDM Sluníčko