Domů » Zprávy » Veleúspěšná reprezentace tlumačovských seniorů na Hrách seniorů Mikroregionu Jižní Haná

Veleúspěšná reprezentace tlumačovských seniorů na Hrách seniorů Mikroregionu Jižní Haná

V sobotu 15. září 2012 v 9 hodin byly zahájeny v Kvasicích již třetí Hry seniorů Mikroregionu Jižní Haná. Senioři z Hulína, Chropyně, Tlumačova a Kvasic přijeli na Sokolskou zahradu změřit své síly v 8 soutěžních disciplínách.

Naši senioři reprezentovali obec Tlumačov na jedničku třikrát potrženou. Druhé tlumačovské družstvo obsadilo s 34 body krásné 7. místo a první družstvo stanulo na stupni nejvyšším. Skoro se chce říct konečně. Po 2x stříbrné a jedné bronzové medaili to bylo ZLATO!!! No prostě: „Tlumačov šel na to a bylo z toho zlato“.
Hry zahájil slavnostní průvod, který vycházel od Husova sboru, dále se vinul jako had přes náměstí Antoše Dohnala, aby skončil na sportovišti – Sokolské zahradě. Vpředu šly mažoretky Kontrasty Hulín, do svižného kroku všem hrála Dechová hudba Hulíňané, následovali soutěžící s vlajkami svých obcí a měst. Pohled to byl náramný, když za svitu podzimního slunce, pochodovala městečkem červené, modré, žluté a bílé trička starších sportovců.
Po zdravicích čelních představitelů členských měst a obcí Mikroregionu Jižní Haná se soutěžící odebrali na stanoviště jednotlivých disciplín. V každém družstvu bylo pět seniorů, ale soutěžili vždy jen čtyři z nich. Za Tlumačov soutěžili: Tlumačov I.: Jaroslav Němec, Helena Němcová, Jiřina Vrtalová, Miroslav Šoltys, Ladislava Šoltysová. Tlumačov II.: Jiřina Ševelová, Josef Sehnal, Marie Nováková, Marie Kopřivová a Hana Brázdilová. Disciplíny byly letos nové: střelba airsoftovou puškou na cíl, skládání známé osobnosti z puzzle, stříkání vodou na cíl, minigolf, holandský biliár, aj. Podle zkušeností z minulých ročníků jsme věděli, že senioři budou dosahovat skvělých výkonů. Organizátorům šlo hlavně o to, aby se všichni dobře bavili.
Naši borci, aniž by nějak zvláště trénovali, podali mnohdy velkolepé výkony. „Nejtěžší pro naše družstvo bylo poskládat piktogram“, říká paní Ladislava Šoltysová z vítězného družstva Tlumačova I.. „Naopak jsme během pár vteřin uhádli známou osobnost pomocí puzzlů.“ Její družstvo mělo také dobrou mušku při střílení, první byli ve stříkání vodou na cíl, kopem míčem na branku a minigolfu. Naopak se jim nedailo na holandském biliáru.
Družstvu Tlumačov II. šla velmi dobře střelba z airsoftové pistole, skládání puzzle a minigolf. Bohužel neposkládali piktogram.
Zhruba v 10:30 hodin měla všechna družstva disciplíny úspěšně za sebou a nastal čas počítání bodů pro hlavního rozhodčího. Tím byl, tak jako každý rok, pan Ing. Petr Večeřa z Chropyně. Společně s Ing. Richardem Šiškou – místostarostou Kvasic a hlavním organizátorem, paní Libuší Staňkovou – zastupitelkou Kvasic, RNDr. Ladislavem Zavadilem a paní Jiřinou Floriánovou z MěÚ v Hulíně, Mgr. Milanem Bajgarem – místostarostou Chropyně, paní Bc. Lenkou Horákovou z MěÚ Chropyně a paní Renátou Nelešovskou, vedoucí KIS Tlumačov, tvořil tzv. přípravný výbor.
Aby nebyla soutěžícím a divákům dlouhá chvíle, přichystaly si pro ně jednotlivé obce a města kulturní vystoupení. Za Tlumačov zazpíval pan Ing. Otakar Vaňhara, chropyňké seniorky zacvičily skladbu „Holduj tanci, pohybu“, Hulín reprezentovaly mladší mažoretky a z Kvasic vystoupily s dvěma krátkými tanečky děti z Rodinného centra Kalíšek a ženy sokolky zatančily coutry tanec a předvedly svou rozcvičku.
V 13:30 hod. nastal čas vyhlášení výsledků. Starosta Obce Tlumačov Ing. Antonín Jonášek předal nejdříve ceny 10 šťastným vylosovaným v diváckém vědomostním kvizu.
Pak se už konečně všichni soutěžící dozvěděli své umístění. Radost našich seniorů byla velká, když přebírali od svého starosty a předsedkyně mikroregionu Ing. Věry Sigmundové, medaile a ceny. Chci poděkovat za nás všechny tlumačovským sportovcům za výbornou reprezentaci obce. Jsme hrdi na vaše výsledky.
Pak už hrála k dobré náladě, zpěvu a tanci skupina Tydliboys a v 15:30 hodin, kdy byly Hry seniorů ukončeny, se nechtělo nikomu jet domů.
Paní Jiřina Vrtalová, jedna z reprezentantek Tlumačova se nám na závěr her svěřila: „Na Hry seniorů se vždycky moc těším. Jsme tady skvělá parta, vůbec nezáleží na tom, kdo je odkud. Máme radost z našeho úspěchu, ale fandili jsme všem. Zasoutěžili jsme si, pobavili se, zatančili, prostě paráda. Příští rok na shledanou u nás v Tlumačově. Budeme to mít těžké, budeme obhajovat první místo.“


Výsledky:
1. Tlumačov I. 48 bodů (max. 64 bodů)
2. Chropyně I. 43 bodů
3. Kvasice I. 41 bodů
4. Chropyně II. 39 bodů
5. Kvasice II. 36 bodů
6. Hulín II. 35 bodů
7. Tlumačov II. 34 bodů
8. Hulín I. 27 bodů

Fotografie v galerii – Hry seniorů Mikroregionu Jižní Haná