Domů » Zprávy » Stolní tenis nebo také ping-pong poprvé v Tlumačově

Stolní tenis nebo také ping-pong poprvé v Tlumačově

V duchu hesla: „Přijďte si zasportovat po vánočních svátcích“ uspořádalo Kulturní a informační středisko Tlumačov historicky první – Nultý ročník Turnaje ve stolním tenise.

Byl to turnaj neregistrovaných hráčů v kategorii děti a dospělí. Dopoledne 27. prosince 2011 byly stoly na tenis přichystány v Klubu obce Zábraní pro mladší generaci a odpoledne pro dospěláky.
Ukázalo se ovšem, že děti ani mládež o tento sport nemá zájem – zahrát si přišli jen dva kluci a to Jan Dvořáček a Petr Beňo. Kluci si dali zápas, ze kterého vyšel úspěšněji Jan Dvořáček. Byly jim předány ceny s výzvou, aby přišli i odpoledne změřit síly s dospělou populací.
Odpolední účast hráčů už byla podstatně větší, na prezenční listinu bylo zapsáno 28 hráčů, z toho 2 ženy a 5 dětí (mládeže). Turnaj hráli nejen místní borci, ale i hráči z Kvasic, kteří byli pozváni pořadatelem. Na třech, později na dvou stolech se odehrávaly zajímavé souboje. O zajímavé a dobré výměny nebyla nouze.
Všichni byli rozdělení do 7 skupin po 4 hráčích. Z této základní skupiny zbylo 24 hráčů, kteří byli rozepsání do tzv. pavouka. Někteří postoupili přímo, jiní museli ještě bojovat. Pak už šlo všechno rychle, z každého zápasu postupoval „v pavoukovi“ dopředu jen vítěz.
Na závěr se utkali ti nejlepší: pan Vladimír Flašar s Mgr. Rajmundem Huráněm o třetí místo – vítězem byl pan Huráň a pan Miroslav Stránský a panem Jiřím Krčmou o prvenství. Oba borci předvedli krásnou hru, ze které vyšel jako vítěz pan Stránský.
Nejstarším účastníkem byl vítěz turnaje pan Miroslav Stránský z Kvasic a nejmladším Jan Dvořáček z Tlumačova. Právě Jenda to „natřel“ i daleko starším hráčům.
Velké poděkování patří i hlavnímu rozhodčímu Aleši Judasovi. Hlavně díky němu se zápasy hrály bez jakýchkoliv časových prodlev – tabulky i „pavouka“ měl už předem přichystané. Má zkušenosti z turnaje ve Kvasicích. Letos tam proběhne 14. ledna také turnaj ve stolním tenise. Všichni tlumačovští hráči jsou zváni a podle mých informací už někteří usilovně trénují.
Nultý ročník Turnaje ve stolním tenise hodnotíme jako velmi zdařilý. Vždy, když se nějaká akce pořádá poprvé, nikdo neví, jak dopadne, zda se setká se zájmem lidí. Turnaj měl úspěch díky projevenému zájmu tlumačovských občanů aktivně se ho zúčastnit. Děkujeme všem hráčům a troufáme si napsat, že jsme dali základ nové tradici. Už nyní se všichni těšíme na příští 1. ročník. Jeho uspořádání plánujeme opět po vánočních svátcích tohoto roku. Takže trénujte, ať jste lepší než loni.
Seznam hráčů: Jana Machovská, Renata Vitásková, Jan Dvořáček, Patrik Mouka, Radek Šimoník ml., Petr Beňo, Michal Adamovič, Petr Ševeček, Rajmund Huráň, Eduard Majda, Radek Konečný, Stanislav Veleba, Libor Hejda, Radek Šimoník st., Tomáš Nelešovský, Miloš Dvořáček, František Špíšek, Jiří Krčma, Stanislav Jeřábek, Radim Fialka, Petr Kadrle, Miroslav Stránský, Daniel Šenkyřík, Roman Hapal, Mirek Pavlík, Martin Walter, Martin Zifčák a Vladimír Flašar.

Výsledky:
1. místo: Miroslav Stránský
2. místo: Jiří Krčma
3. místo: Mgr. Rajmund Huráň
4. místo: Vladimír Flašar

Fotografie v galerii – Nultý ročník Turnaje ve stolním tenise